Стар циганин ми каза тайната за идеалните кюфтета – ВИДЕО

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Дълго време готвих кюфтета, както обикновено. Правя месото на кайма или купувам готова, накиснат хляб, който добавям към нея. След това слагам лук и чесън и ги пържа в тигана. Но след време по доста странно стечение на обстоятелствата ядох най-вкусните кюфтета на една циганска сватба“, така читателка на jenata.blitz.bg започва писмото си до фейсбук страницата на jenata.blitz.bg, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Жената сподели, че е питала един от старите цигани как са направили тези уникално вкусни кюфтета. За щастие мъжът й казал къде е разковничето.

Диетични кюфтета от тиквички: Не можех да повярвам, че мога да ям такъв деликатес и да отслабнаАко искате, винаги можете да хапнете нещо вкусно и все пак трябва да е диетично, това е вашата рецеп…Jun 11 2022vijti.com

„Циганинът ми каза, че ако добавя само една допълнителна съставка към мляното месо, кюфтето ще стане толкова вкусно, че след това ще ми бъде невъзможно да спра да ги ям. И беше прав!“, категорична е читателката на jenata.blitz.bg.

Започнете да приготвяне сместа за кюфтета с обичайните съставки:
около 700 грама смляно говеждо месо;
половин хляб (накиснат или изполвайте галета);
чаша мляко;
лук;
няколко глави чесън;
растително масло за пърженето;
сол и черен пипер на вкус.

Трохите хляб накиснете не във вода, а в млякото. След това ги добавете към месото като сложите и нарязания чесън и лук, както и подправките. Смесете всичко!

И точно тук идва тайната циганска рецепта, която ще направи кюфтетата феноменално вкусни.

„Старият циганин ми каза, че към каймата слагат домати! Да, домати! Измиват се добре, обелват се и се нарязват на много ситно. След това се объркват с някаква зеленина (копър да речем) и всичко това се добавя към каймата за кюфтетата“, споделя читателката на на jenata.blitz.bg.

И това е – от тук нататък пържете както обикновено!

Жената казва, че старият циганин й се е заклел, че по-вкусни кюфтета не съществуват!

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!