Купете САМО 2 тиквички и ще ви науча как да си оближете пръстите с тях:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Струва ми се, че дори с толкова популярен продукт като пилешкото филе в моята домашна готварска книга няма толкова много рецепти, колкото с тиквички! Цяла година чаках момента, в който мога да се върна отново при тях и да приготвя салати, палачинки и различни други вкусотии от тиквички . Последната рецепта ми е любима, защото е подходяща както за лека закуска, така и за вечеря или пък почерпка за гости. На празничната трапеза това ястие също е много търсено.

Пека ги и във фурната или на тиган, но предпочитам фурната. Първо, това е по-полезно. Второ, слънчогледовото масло в този случай е напълно ненужно. А тиквичките гарантирано ще са меки и сочни. Ето моята рецепта за вкусни Рошави пръчици от тиквички :

Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин

Хранителна стойност: 500 kcal

Рошави пръчици от тиквички

Продукти:

2 млади тиквички

1-2 щипки смлян черен пипер

100 г галета

70 г масло

сол на вкус

1 с.л. червен пипер (може да добавите и лют)

2 супени лъжици брашно

Приготвяне:

1.Загрейте фурната на 200 градуса и започнете да приготвяте тиквичките: измийте, обелете и отстранете семките (ако има такива) и след това нарежете на пръчици.

тиквени пръчици

2. Поръсете пръчиците си със сол и черен пипер. Пригответе останалите съставки: смесете галетата с червения пипер, разтопете маслото.

паниране тиквички

3. Оваляйте тиквените пръчици първо в брашно, после в масло и чак след това в овкусената галета. Поставете върху тава, застлана с фолио или силиконова подложка за печене и печете 20 минути.

тиквички с панировка

Обичам да експериментирам със сместа за овалване: понякога добавям зелени подправки, понякога люспи от лют червен пипер. Между другото, ако обичате много хрупкава коричка, по-добре заменете галетата с натрошен корнфлейкс. Поднесете тиквичките със заквасена сметана и подправки или с чеснов сос – още по-вкусно е!

рошави тиквени пръчици

Да ви е сладко!

Мега вкусни шницели от тиквички – само стържеш и печеш! Няма по-здравословна и вкусна рецепта:За всички любители на тиквичките разкриваме тази бърза и лесна рецепта , която всеки може да приготв…Jun 15 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!