Лечителят дълголетник Кольо Трапезанов: Глухарчето е цяла аптека, цери и рак!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Билкарят Кольо Трапезанов от Стара Загора е сред най-прочутите съвременни лечители, а архивът му с рецепти е необятен. Кольо дава безценни съвети как да живеем до дълбоки старини, без да ни хващат болести.

Най-важно според него е дишането. Той е категоричен, че хората не дишат правилно, което е и сред основните причини да боледуват от какво ли не. „Използвам едно дихателно упражнение, което е много полезно за всички хора на моята възраст – носовото дишане. Притискам последователно всяка ноздра и издишвам с другата. Това е най-добрият начин за подобряване на мозъчното кръвообращение. 75% от болестите могат да се излекуват с дихателни упражнения“, казва 90-годишният билкар. „Прилагам и едно най-обикновено пляскане с ръце по метода на Пайда Ладжин. Потупванията се извършват върху ставите, горната част на ръцете, главата и раменете, докато кожата се зачерви. Правят се заедно с това протягания, разтягания, за да може енергията да се движи свободно по нейните пътища, наречени меридиани. След като енергията започне да се движи правилно, това означава, че болестта е премахната“, допълва още той.

Лечителят Борис Николов: Отвара от билката „Бабини зъби“ слага край на болките в кръстаБорис Николов е сред най-известните български лечители. За него са писали дори чуждестранни медии. О…Apr 10 2021vijti.com

Кольо е привърженик на лечението с хума, която през последните години е пренебрегвана от хората. „Хумата помага при много болести. Може да се използва външно – във вид на лапи (компреси) при счупвания, при рани, при ставни болести, разширени вени, шипове. Нашите прадеди са я използвали от незапомнени времена. Зелената хума е най-качествена и е полезна с това, че извлича всички токсини и зарази от тялото. Подсилва имунната система, съединява се с вируси и бактерии и ги извлича от организма. Хумата връща зрението – помогнал съм на много хора, които сега четат без очила. Най-добър ефект се постига, когато хумата се прилага външно и вътрешно. Освен радий в нея се съдържат и много минерали и микроелементи като калций, магнезий, желязо, калий, силиций и много други. Когато влиза в контакт с токсини или тежки метали и бактерии, извлича ги от тялото и зарежда организма със съдържащите се в нея полезни вещества. Жените могат да си правят маски на лицето с нея – прави кожата гладка, млада и заличава бръчките. Освен това хумата е най-добрата паста за зъби, лекува и пародонтозата.

Най-важното при лечението с хума е тя да се взема от екологично чисти източници. Трябва да се знае от какво място е взета. Разбира се, може да си закупите и хума от аптеката“, обяснява лечителят. „За компресите хумата се разтваря във вода или домашно приготвен ябълков оцет, за да се получи гъста каша. Оставете хумата, преди да приготвите кашата, на слънце да престои три дни. След това я счукайте в дървено хаванче задължително – в никакъв случай не използвайте железни или пластмасови съдове. Нанася се върху болното място на слой с дебелина около два сантиметра. Отгоре се покрива с марля и се прикрепя с лейкопласт. Сменя се на всеки два часа, като марлята със старата хума се изхвърля и се приготвя нов компрес, тъй като в стария са се просмукали отровите и токсините. Лечението продължава до пълно оздравяване“, инструктира Трапезанов.

За него най-силната родна билка е глухарчето. „Уникално е с това, че всички негови части са лечебни – както цветчетата, така и корените, листата и стъблото. Може да си го правите на салата, когато е прясно набрано, а изсушеното добавяйте към ястията като подправка, правете си настойки, чайове, спиртни извлеци. Глухарчето притежава такава сила, че лекува дори и рак. Корените и листата се използват за подобряване на храносмилането, при заболявания на черния дроб и жлъчния мехур, колит, първите симптоми на хемороиди, запек, жълтеница. Ако имате запек или високо кръвно, направете си чай от цвета от глухарчето и пийте по 1 супена лъжица от запарката 3-4 пъти на ден. А корените и листата свалят холестерола. В една билка – цяла аптека!“, категоричен е лечителят от Стара Загора.

Лечителят Георги Петков: Активирайте организма си и не се страхувайте от кopoнавируcаДуховният лечител Георги Петков е от Горна Оряховица. Повече от две десетилетия той помага на тежко …Dec 6 2020vijti.com


Източник: Ретро

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!