Загиналите машинисти дали живота си, за да избегнат трагедията

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Загиналите в зверската катастрофа двама машинисти са направили всичко за да избегнат мелето край Орешец, при което загинаха трима души, свидетелстват техни колеги.

Те можели да се оттеглят в по задната част на локомотива и така да спасят живота си, но не го направили и до последно се опитвали да спрат терена.

Ударът бил толкова тежък, че увредил иначе здравия локомотив.

Тепърва се чакат експертизи за зверската катастрофа, но колеги на машинистите твърдят, че те ще бъдат погребани като герои.

33-годишната Евгения е загинала в катастрофата край БаняКадър Глас нюз Евгения Георгиева на 33 години е сред загиналите в тежката катастрофа вчера край Баня…May 24 2022vijti.com

Много хора на тяхно място щяха да използват инстинкта на самосъхранение и да се оттеглят от предната част на машината, признават си техните колеги.

Пътнически влак блъсна камион на неохраняем жп прелез при Гара Орешец, съобщиха от МВР. Сигналът за тежкото транспортно произшествие е подаден в 13.35 ч. на телефон 112.

По първоначални данни има трима загинали – шофьорът на камиона и двамата машинисти. Установява се дали има пострадали пътници от композицията.

На място работят екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ. Камионът бил пълен с натрошени камъни (фракция) за новостроящия се високоскоростен път София – Видин.

Временно е преустановено движението между гарите Димово и Орешец поради инцидент на железния път, потвърждават от БДЖ. В участъка гара Видин – гара Дреновец ще бъдат осигурени автобуси за превоз на пътниците.

„Бърз влак №7623 (Видин – София) престоява в междугарието Димово – Орешец поради инцидент след неправомерно пресичане на железопътната линия на жп прелез при село Белщица. Влакът ще продължи своето движение след приключване на следствените действия и разчистване на железния път“, посочват още от БДЖ.

Много тежка катастрофа с много ранени на пътя до Слънчев брягСнимка Булфото Жестока катастрофа на Околовръстния път на Слънчев бряг. По първоначална информация ч…Jun 4 2022vijti.com


Източник: lupa

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!