Кирил Петков израснал в селото на братя Галеви / СНИМКИ

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

На 17 април премиерът Кирил Петков ще навърши 42 години. По-голямата част от живота му е преминала далеч от родината, но в селата му, в които е прекарал детството си, възрастните жители все още си го спомнят, макар да не са го виждали на живо от близо 30 години.

По майчина линия Петков произлиза от Дупнишкия край. Там той гостувал през летните ваканции в две села – Ресилово и Грамаде. Ресилово е сред най-скандално известните у нас заради подземните босове братя Галеви, които притежават необятно имение в селото. Палата те обитаваха, преди да избягат от дългата ръка на закона в чужбина, а в момента легендарният им дворец с размерите на НДК е под запор.

Волгин нападна Кирил Петков за пътуването му в КиевВалят коментари,  след като стана ясно, че Кирил Петков заминава за Киев. Проруският журналист Петър…Apr 23 2022vijti.com

Младият Петков с жена си Линда и първородната им дъщеря

Далеч по-скромна е къщата, в която премиерът е гостувал на своите баба и дядо в Ресилово по линия на майка си Венета. „Майката на Кирил Петков и моят баща са брат и сестра. Тя го довеждаше като малък при баба ми и дядо ми в Ресилово. Кирчо беше кротко, послушно и умно дете. На един имен ден на баща ми той рецитира много дълго стихотворение за животните. Гостите ни се смаяха и се питаха как е успял да го запамети. Още когато беше в детската градина, ходеше на уроци по английски и на плуване. Той беше в VI клас, когато заминаха за Канада. Спомням си, че в неделя бяха на сватбата на брат ми, а в понеделник тръгнаха за Канада“, разказва Емилия Крумова, която се пада първа братовчедка на премиера.

Премиерът като ученик

Заради същите баба и дядо – Райна и Васил Богданови, по професия учители, които вече са покойници, Петков ходел и в съседното село Грамаде. Оттам била родом баба му, която след пенсия имала своя баничарница. Къщата в Грамаде обаче отдавна е изоставена и от нея са останали само руини, а местните са сигурни, че Петков е забравил дори къде се намира. Иначе майка му Венета, която се пенсионира като шеф на библиотекарски клон в Канада и продължава да живее там, имала наследствена къща в Дупница. Тя стои заключена и не е в съвсем безупречен вид. От време на време я наобикалял брат ѝ Камен, вуйчо на премиера, който е известен хидроинженер.

С майка си Венета и дядо си

По бащина линия премиерът също е гостувал на баба и дядо – в ловешкото село Соколово. Там са живели родителите на татко му Петко Петков. Около къщата, в която министър-председателят ходел да си играе през летните ваканции, наскоро се разразиха небивали скандали. Оказа се, че баща му Петко, собственик на половината от имота, заявил пред останалите наследници да не стъпват във вилата, тъй като обявил на Агенцията по бежанците, че ще настанява вътре украински семейства, за да чисти имиджа на сина си, чийто рейтинг пада все по-надолу.

В същото време роднини на Петкови се оплакаха, че бащата Петко е придобил половината от имота в Соколово чрез съмнителен договор, според който се е сдобил с частта си само за 500 лева.

Кирил с баща си Петко (вдясно)

“Маркет линкс“: Кирил Петков е най-харесваният политически лидер у нас, ГЕРБ обаче изпреварва ППГодина след последните редовни избори за Народно събрание ГЕРБ изпреварва „Продължаваме промяната“ к…Apr 5 2022vijti.com


Източник: Ретро

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!