От какво е болна Лили Иванова?

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Примата на родната естрада Лили Иванова отпразнува рождения си ден навръх Възкресение Христово на 24 април. Празникът ѝ преминa в творческа обстановка, тъй като мащабното ѝ национално турне вече започна от родния ѝ град Кубрат и репетициите за предстоящите концерти са почти денонощни, макар звездата вече да е на предела на силите си.

Лили Иванова пусна снимки от рождения си денснимка: Лили Иванова, фейсбук Вчера рожден ден имаше великата Лили Иванова. Тя е родена на 24 апри…Apr 25 2022vijti.com

Според официалната биография на естрадната легенда тя навършва 83 години. Нейната кума Лидия Станчева, бивша началничка на „Естрадна дирекция“, още преди десетилетия разкри, че Лили е фалшифицирала документите си по времето на социализма и се е подмладила с цели 5 години. Истинската ѝ рождена дата била на 24 април 1934 г., което означава, че на Великден тя ще наниже 88 лазарника. Гонещата 90 изпълнителка на „Ветрове“ не си дава почивка от сцената, но напоследък са ѝ се натрупали доста проблеми в здравословен план. Пагубна за Лили е загубата на слуха ѝ.

Певицата вече не може да чува музикалния съпровод на песните си, докато е на сцена, ако няма слушалки на ушите си. Изявите ѝ пред публика стават все по-трудни, защото и паметта ѝ е започнала да ѝ изневерява и много моменти от дългия ѝ житейски път вече били бели петна. По време на концерти пред себе си Лили има статив с текстовете на песните ѝ, тъй като не си ги спомняла и рискувала, ако няма „пищови“, да се изложи пред почитателите си, забравяйки какво се пее в златните ѝ шлагери. Текстовете са написани с огромни шрифтове, тъй като без диоптър естрадната икона не може да вижда, макар да си направи преди време операция на очите за премахване на перде, която обаче се оказала недотам успешна.

От близо десетилетие Лили Иванова страда и от бъбречно заболяване, което се обостряло най-вече в зимните месеци. Заради кризите, които получавала, неведнъж е влизала инкогнито в болница и всеки път от мъките я спасявал светилото в нефрологията проф. Борис Богов, на когото Лили е безкрайно признателна и благодарна и никога не пропуска да го поздрави публично на 7 април – Деня на медицинския работник, както и за личните му празници.

„Благодаря му, той знае защо. Обичам го!“, казва за него мегазвездата. Вторият лекар, на когото Вечната Амбър доверявала всичките си проблеми, е бившият здравен министър и настоящ депутат от ГЕРБ проф. Костадин Ангелов. Ексдиректорът на Александровска болница няколко пъти спасявал примата в трудни за нея моменти, покрай които между тях се зародило силно приятелство. Досега Лили винаги се е лекувала в ръководената доскоро от Ангелов болница, заради което сантиментът ѝ към екипа на лечебното заведение е по-специален и жестовете, които певицата редовно прави към медиците там, не са никак случайни.

До хронични бъбречни проблеми Лили се докарала заради манията си да бъде вечно слаба. Гладът и железните ритуали, които спазва години наред, си казали думата и се отразили жестоко на организма ѝ. В момента звезда №1 на родната музика отново е с критично ниско тегло. Самата тя признава, че преди започване на турне пада до анорексичните 40 килограма, защото държала да бъде по-лека на сцената. Иначе си позволявала да наддаде най-много до 43-44 кг.

Ето къде и с кого Лили Иванова ще празнува 83 годишнината си! Лили Иванова празнува рождения си ден на 24ти този месец Лили ще почерпи близките си приятели в изи…Apr 16 2022vijti.com


Източник: Ретро

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!