Яйцата, боядисани с белтък, греят в нежни пастелни цветове – ето колко лесно се правят:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Сигурно сте чували за боядисване на яйца с пяна за бръснене. Днес ще ви предложим нещо, което има същият поразително красив ефект, но е напълно безопасно (все пак пяната прониква през черупката на яйцето).

Ще ви научим как лесно да си боядисате красиви яйца с разбит белтък – лесно, бързо, безопасно и изумително красиво!

Всички слагате оцет и сол, но ето какво добавям аз във водата на яйцата и няма нито едно пукнато!No ExcerptApr 16 2022vijti.com

Ще ви трябват:

твърдо сварени яйца

1-2 разбити на твърд сняг белтъка

боя за яйца или хранителни оцветители

чифт ръкавици

форма за мъфини

клечки за зъби

Ето как се прави:

Разстелете разбитите белтъци на равен слой в тавичка. След това капнете отгоре бои в различни цветове. С помощта на клечка за зъби разнесете боите, така че да се образува цветна решетка.

боядисване на яйца с белтък

Ползвайки ръкавиците, вземете едно яйце и внимателно го търкулнете по повърхността на белтъците, така че да се боядиса равномерно. В зависимост от това, какви цветове ползвате и в каква посока търкаляте яйцето, се получават невероятни цветови комбинации!

яйца с пяна за бръснене

Готовите яйца оставете да съхнат в гнездата на форма за мъфини (или върху кора за яйца). Когато изсъхнат (най-добре изчакайте няколко часа), отстранете белтъка със салфетка и полирайте яйцето с мазнина.

яйца с пяна

Готово!

яйца боядисани с белтък

яйца боядисани с пяна

Ето как рускините си боядисват яйцата и стават уникални мозайки! Както е известно, рускините са големи домакини и от тях сме научили не една и две кулинарни тайни!…Apr 15 2022vijti.com


Източник: За Жената

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!