Колко яйца може да яде човек на ден след 55 години-Експертно мнение

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Трудно е да си представим по-универсален и популярен продукт в диетата от яйцата. В допълнение към факта, че повечето кулинарни рецепти са невъзможни без яйца, те имат и отлични хранителни свойства. Но е важно да се знае колко яйца може да яде възрастен на ден. Това е особено вярно за тези, чиято възраст е преминала границата от 55.

За да не навредите на тялото си, трябва да се вслушате в мнението на експертите за яйцата. Например, един от моите колеги за много дълго време ограничи броя на яйцата в диетата, опитвайки се да ги елиминира напълно. Но след консултация с лекар мнението й се промени. Оказва се, че към използването на яйца трябва да се подхожда разумно.

Колко яйца можете да ядете на ден: експертно мнение

Яйцата са храна, която има отлични хранителни свойства , поради което присъства постоянно в нашата диета. Това е просто в зряла възраст, яйцата трябва да се консумират разумно. За възрастните хора яйцата съдържат основни компоненти:

Фосфолипидите в яйцата помагат в борбата с лошия холестерол. Поради това постоянната употреба на яйца може да се счита за превенция на атеросклерозата. Освен това фосфолипидите помагат за възстановяването на чернодробните клетки. Това е особено вярно за тези, които употребяват алкохол или наркотици.

Холинът , който също се съдържа в яйцата, помага за поддържане на черния дроб здрав, регулира нивата на инсулин и подобрява мозъчната функция.

Протеинът , който се съдържа в яйцата, е необходим на всички системи на тялото. На първо място се отразява на състоянието на мускулите, качеството на кръвта, количеството ензими и цялостния метаболизъм. Ето защо яйцата се препоръчват да се консумират при спортуване.Защо яйцата са лоши

В зряла възраст яденето на голям брой яйца може да доведе до някои здравословни проблеми. На първо място, след 50-годишна възраст яйцата ще допринесат за увеличаване на количеството мазнини в черния дроб. Това е особено забележимо за тези хора, които водят заседнал начин на живот .

Важен е и начинът, по който се приготвят яйцата. По -добре е възрастните хора да се откажат от пържените яйца , защото това ще създаде допълнителна тежест за черния дроб. В този случай е по-добре да се даде предпочитание на омлети с минимум жълтък или без него.

Безопасен брой яйца на ден

За да установят ефекта на яйцата върху тялото, британски учени проведоха експерименти сред по-възрастните респонденти. Една група субекти консумирала 1 яйце на седмица, а втората – 7. В резултат на това състоянието на черния дроб, бъбреците и сърцето не се променило в нито една от групите.

Така експертите са извели идеалната формула за ядене на яйца: 1-2 броя на ден. Но яденето на повече от две яйца на ден може да бъде вредно. Вярно е, че това количество е подходящо за тези, които наблюдават поне малко физическа активност. Тези, които се движат малко, трябва да ядат по 1 яйце през ден. В този случай е по-добре да се даде предпочитание на варени яйца .

Както можете да видите, яйцата могат да се консумират безопасно на всяка възраст, без страх за реакцията на тялото ви. Не забравяйте, че за да живеете до 100 години, е важно да се придържате към някои принципи. Например, като кралица Елизабет .

Изсипете яйцата във врящо мляко – повече няма да стъпите в магазина след тази вкусотия! Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500 kcal Домашното сирен…Apr 6 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!