Хитър способ за засяване на морковите, без да се налага да ги разреждате. Получавате добра реколта

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Засяване на морковите по ефективен начин

Сочни моркови, бързо поникване, няма нужда да разреждате лехите – всичко това става реално, ако посеете семената не по обичайния метод, а използвайки паста.

Ще ви трябват:
2 л вода
3 с. л. нишесте
фуния
пластмасова бутилка от 2 литра
2 супени лъжици семена от моркови

Направете течна паста, като разбъркате 3 супени лъжици нишесте в чаша вода на стайна температура и изсипете течността в тенджера с вряща вода, като разбърквате постоянно, докато бучките се разтворят напълно. Готовата паста трябва свободно да пада от лъжицата.

След като пастата изстине, изсипете я в бутилката. Използвайки фуния, изсипете вътре семената.

Затворете бутилката, разклатете я, докато семената се разпределят равномерно.

Ако това количество семена не ви е достатъчно, за мястото, което ще засявате, добавете още една лъжица.

Това вече е оптималното количество. На 1 литър паста 1 супена лъжица семена.

Време е да се отправите към градината и предварително подготвените и напоени легла.
Задачата е проста: трябва равномерно да излеете съдържанието на бутилката по реда. Честотата на засаждане на моркови ще зависи от скоростта на напояване и дебелината на струята.
Най-лесният начин да се ориентирате е чрез изсипване на малка площ от пастата. Прозрачната течност ви позволява ясно да виждате семената и приблизителното разстояние между тях.

Разклащайте от време на време бутилката за равномерно разпределяне на семената. След като всички редове са запълнени с паста, остава да поръсите културата с почва.

Допълнителен бонус при засаждането на семената с този метод е създаването на специален микроклимат. За разлика от обикновената вода, пастата не изсъхва толкова бързо, което осигурява постоянна влага. При такова засяване на морковите кълновете ще се появят много по-бързо.

7 правила които знам от дядо ми за богата реколта от доматиДоматите са чудесен зеленчук, който се комбинира много добре с останалите зеленчуци. Вирее прекрасно…Jul 30 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!