US генерал: След 10 дни руснаците ще преминат точката, от която няма да има връщане назад

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ако страните от Запада увеличат подкрепата за Украйна след около 10 дни руснаците ще преминат точката, от която няма да има връщане назад. Те няма да могат да водят активни военни действия. В хода на войната в Украйна Русия премина от противопоставяне към изтощение – бомбардировка на градове, убийства на мирни жители по пътищата. Това заяви бившият командващ армията на САЩ в Европа, генералът в оставка Бен Ходжис пред телевизията MSNBC.

Според него, противникът изпитва недостиг на личен състав, време, а също така и боеприпасите му са на привършване.

„След около 10 дни, при условие, че ние и Западът не само продължим, но и засилим снабдяването на украинските сили, за да има с какво да унищожават руската артилерия и да неутрализират ракетните удари, руснаците ще преминат точката, от която няма връщане назад. Те повече няма да могат да водят активни бойни действия в тази война“, отбелязва експертът.

Русия изглежда предприе тактика за смазване на украинските градове. За да го стори обаче, ѝ липсват три неща – време, достатъчно войници и достатъчно амуниции“, коментира Ходжис.

Ходжис смята, че украинската страна трябва да издържи до тогава, докато издържат възможностите на Русия.

ИЗВЪНРЕДНО: Украйна и Русия одобриха предварителния мирен планМирният план включва прекратяване на огъня и изтегляне на руските войски На преговорите между Русия…Mar 16 2022vijti.com

Мая Йорданова

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!