Украинска бежанка във Варна: Има нещо сбъркано в България! Не идвайте тук

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Булфото, илюстративна

България не е желано място за живот, както за младите и можещи българи, които бягат на Запад, така и за хората, бягащи от войните.

Макар украинците да са народът, приютил през вековете най-голям българи, бягащи от войните тук, сега украинските бежанци често се сблъскват с ненавист от някои нашенци.

Напрежението между Украйна и Русия вече е огромно, украинската армия е в пълна бойна готовност, в страната се въвежда военно положениеУкраинската армия е приведена в състояние на пълна бойна готовност, съобщава пресслужбата на министе…Nov 26 2018vijti.com

Миналата седмица десетки коли на украински бежанци бяха оставени без номера във Варна.

Негостоприемното отношение на голяма част от нашенци се изразява в открита враждебност, но проблемите на бягащите от войната не свършват само в сблъсък с традиционните ни ценности.

Украинците ясно виждат, че България няма нищо общо с другите европейски страни не само като манталитет, но и като финансово състояние и възможност за нормален живот, което вероятно е свързано.

Украинските бежанци, които пристигат в България вече втора седмица след началото на военните действия на територията на тяхната страна са силно озадачени от заплатите, които се получават в България и цените на хранителните и нехранителните стоки в магазините ни, пише gzona.eu.

Жителка на Киев на име Марина, която в момента се намира във Варна споделя в социалните мрежи своето възмущение, публикуваме без редакторска намеса:

„В България сме, всички сме добре, седмица след като се настанихме в хотела, вече се оглеждаме как да се установим тук, защото никой не знае кога ще завърши ужаса в Украйна. Четем обяви за работа и проверяваме цените за наем на квартири.

Но има нещо сбъркано в България, например продавачка в магазин ще получава до 1000 лв заплата, квартирата на месец обаче струва около 500 лв, после като добавим и цените на храните, които са високи, много високи спрямо Украйна, а според местните тук цените са по-високи дори от тези в Германия, трябва да се запитате с какво ще си плащате комуналните разходи, ток, вода както и с какво ще си платите разходите за децата.

Има нещо сбъркано в тази държава от ЕС.

Така че мислете преди да се качите в автобусите, тук може и да е на запад от Киев, но определено няма нищо общо с разбирането ни за западните държави, като Германия, Италия, Франция, Испания….

И между другото, не вярвайте, че някой тук раздава на бежанците пари, не тук може и да плащат нощувките ни, храната ни, но само ако живеем в хотели и то в следващите три месеца, след това трябва да се оправяме сами, ами ако войната продължи още много време, какво ще правим в България, не знам….“

ИЗВЪНРЕДНО: Украйна и Русия одобриха предварителния мирен планМирният план включва прекратяване на огъня и изтегляне на руските войски На преговорите между Русия…Mar 16 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!