Фънки с интересно разкритие: Лили Иванова ми беше подгряващ изпълнител

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Групата, в която свиря – „Черно фередже“, е единствената в България, на която другарката Лили Иванова е била подгряващ изпълнител, така е. За съжаление, тази година няма да я поканим да ни подгрява, няма нужда.“ Това обяви легендарният музикант Димитър Ковачев-Фънки, който на 26 юни връща отново фестивала на мръсната песен, съобщава вестник „България днес“. Той ще се проведе в парк център „Юнак“, като освен „Черно фередже“ ще видим Северозападняците, оркестър „Изомрудъ“, „Докторс Гого бенд и Орхан Мурад“ и „Веселите момчета“.

Фънки не издържа и напусна студиото на „Капките“ след свада с Рачков (Снимки): В понеделнишкия лайф на “ Като две капки вода “ се разигра страшен скандал между Фънки и водещия Ди…Mar 9 2022vijti.com

„А с Лили Иванова закачката ми е отдавна. Безкрайно съм искрен и това невинаги е било плюс за мен, но пък не ми пука„, смее се Фънки.
Примата на родната естрада е участвала на обща сцена с група „Черно фередже“ през 2005 година на промоцията на ракия, спомня си създателят на групата Голям Тошо.
„Преди това ни бяха помолили да направим рекламен клип за ракията и той се въртеше, докато един ден ни поканиха на промоцията.

Черно фередже

Отиваме ние, включваме инструментите и докато си пийваме, чуваме водещия на вечерта да обявява: „Сега за всички присъстващи ще пее Лили Иванова!“ Тя изпя 7-8 песни, после двамата с Митко Щерев изпълниха още няколко парчета. След което конферансието съобщи: „А сега изненадата на вечерта – група „Черно фередже“ на живо!“. Така подгрети, излизаме, пеем си като пичове и си тръгваме като пичове. Никой друг не е изживявал това, никой! Кой друг ще се похвали с такова нещо?“, разказва подробности създателят на групата Голям Тошо.

С днешна дата групата, в която Фънки участва, прави легендарни парчета, а най-якото от тях е „Ракийчице“. „Това ще е химнът на предстоящия фестивал. Ние сме едни ведри наследници на така наречения „ъндърграунд“ градски фолклор. Няма нищо страшно в песните ни. Вярно, че групата е имала проблеми с думичките, но това е смешно – как може попфолк песните да нямат никакви проблеми, а ние да се водим нецензурна музика“, смее се музикантът.

Фънки, който познава не една и две попфолк певици, с които е участвал в различни предавания, не смята да покани Преслава на фестивала. „Разбрах, че имала рожден ден на датата на провеждането. Но не, няма да я каним, тя си е девойчица за друга музика. Всъщност аз никога не съм оспорвал възможностите на дадени певици. Ето Преслава, тя е изключително трудолюбива девойка, даваше всичко от себе си в „Капките“ преди години. Не оспорвам възможностите им, но не ме интересува този стил, това не е моята чаша чай, както се казва“, смее се Фънки.

Великолепният музикант, завършил академията, е бил вокалист на „Ера“, свирил е в „Монолит“ и „Проджект Стенли“. „Винаги живите концерти са били голямата ми страст. Тогава се случват най-интересните неща“, смее се Фънки. С групата си спомнят как най-големият им фен бил китаец, който не разбирал текстовете на песните. Та ние пеехме: „Жълто е листото, жълт е зъбът, жълт е на всеки китаец гъзът“ – и цялата кръчма обръща поглед към китаеца. А той се срамуваше. Но беше голям смях“.

С днешна дата, ако трябва да участва в някаква реклама, за Фънки най-добрият избор е на месо, но не и на здравословни храни. „Не съм им фен, но виж, може би по-скоро някой вид саламче – с голямо удоволствие. Иначе постоянно съм на ананасова диета. Ям всичко, но без ананаси. Не отслабвам, сега съм 115 кила и си следя теглото. Иначе нямам традиция да сядам вкъщи на салата и ракия. Пия водка, но не съм някой пияндурник. Доста алкохол мога да понеса, ама без бира. И да, могат да ме подкупят само с печено прасенце и бъчва вино“, смее се Фънки.

Според него българинът е трапезен революционер и само говори на маса. „Като се приберат вкъщи, всички го правят, но на сутринта забравят за какво става въпрос. Все искат нещо да се промени в страната, а никой нищо не предприема. Но като се гръмнем всички, и тогава всичко ще се оправи“, категоричен е големият музикант. За финал баскитаристът не пропусна да разкаже и любимия си виц: „Едни седят в кръчма и се черпят. Убийствено крещят, обръщат се към музикантите: „Абе, я дай „Кольо ши*а Радка“, изсвири го. И шефът на музикантите казва: „А сега за масата в дъното: „Кой уши байрака?“.

Из творчеството на „Черно фередже“

„Ракийчице“

В казан си се пекла,
по тръбичка текла,
ракийчице – светая мъченичице,
Алилууууя.
Ти носиш упование и главозамаяние
ракийчице – светая мъченичице,
Алилууууя.
И главозамаяние и кракопреплитание
ракийчице – светая мъченичице,
Алилууууя.

И кракопреплитание и във зида удрание
ракийчице – светая мъченичице,
Алилууууя.
И във зида удрание, в милицио вкарвание, ракийчице – светая мъченичице,
Алилууууя.
В милицио вкарвание, на мене отбивание,
ракийчице – светая мъченичице,
Алилууууя.
На мене отбивание, от тебе отказвание,
ракийчице – светая мъченичице,
Алилууууя.

ФОЛК-РОК ВОЙНА! Фънки и Константин се изпокараха за 50 бона от реклама (СНИМКИ)Един от най-уродливите продукти на мултимедийния ни пазар в последните месеци, травеститската реклам…Sep 4 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!