С какво се подхранва доматеният разсад за здрава реколта

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ако искате да имате здрава реколта от домати, трябва задължително да подхранвате разсада и да правите това навреме. Разтворът от йод ще се отрази много добре на крехките растения. Днес ще ви разкажем как точно следва да подхранвате разсада от домати, ако искате след няколко месеца да се радвате на сериозен добив.

Защо да режете листата на доматите? Безценен съвет от градинар: Доматите са сред най-популярните зеленчуци и много хора ги отглеждат в градината си, дори – на бал…Jul 4 2021vijti.com

Как се подхранват домати?

Разтворът, който следва да използвате за подхранване, представлява 3 литра вода и 1 капка йод. Благодарение на него доматите ще образуват цветове по-рано и ще дадат по-големи и вкусни плодове.

Йодът успява да предпази растенията от гъбички и други заболявания. Препоръчително е още да третирате доматите с разтвор от йод и мляко. Подобно подхранване е желателно да се прави на всеки две седмици.

Разтворът се изготвя от 10 литра вода, 1 литър мляко и 15 капки йод. С него се пръскат доматите, включително и долната част на листата.

Ако растението започва да изсъхва, това подсказва за дефицит на йод. Важно е да се взимат мерки на момента, защото в противен случай няма да сте доволни нито от реколтата, нито от вкуса на доматите.

Дефицитът на йод е пагубен за младите растения – разсада. Ако забележите, че стеблата са тънки, а цветът на листата е много блед, незабавно се погрижете за тях. Пригответе разтвор с йод, който ще ги укрепи на момента.

Ето кaкво никога не трябва да засаждаме до доматитеНяма нищо по-вкусно от домашно приготвената храна. Е, може би най-вкусната манджа, направена вкъщи, …May 31 2021vijti.com


Източник: Актуално

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!