Вицепремиерът Корнелия Нинова с извънредни новини за цената на олиото:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

От седмици се случва истинска истерия в магазините заради спекулация с цената на олиото . Тя достигна своята кулминация с войната в Украйна и слуховете за зърнена криза и криза с горивата.

В тази връзка Корнелия Нинова , която е вицепремиер и ресорен мнистър, направи извънреден коментар :

„Комисията за защита на потребителите направи над 200 проверки вчера. Те констатираха няколко случая на над 3 лв. надценка в търговските обекти на около 100 различни марки олио“. Това заяви на брифинг относно актуалната икономическа обстановка в страната Нинова.

„Търговецът товари цената. За всички тези проверки сме сезирали Комисията за защита на конкуренцията (КЗК)“, поясни тя.

Нинова призова гражданите да не се презапасяват, защото по-високото търсене изкуствено би повишило цената.

„Само със стабилна икономика ще излезем от ситуацията. Имах среща с ръководството „Агрополихим“, защото земеделските стопани алармираха, че ще има затруднения заради забавени доставки на торове.

Уверявам хората, че предприятието работи на пълни обороти и не зависи от доставките на газ“, каза още Нинова и разкри, че Министерството на икономиката и индустрията започва работа по изграждане на индустриална зона във Варна.

Корнелия Нинова празнува 53 с тоалет „Версаче“ за 2 бона / СНИМКИСоцлидерката в оставка Корнелия Нинова навърши 53 години на 16 януари. За здраве тя почерпи колегите…Jan 22 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!