Не пуснаха певицата Зи Фамелу да напусне Украйна, защото по паспорт е мъж

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Транссексуалната украинска певица Зи Фамелу, която преди това се изявяваше под творческите псевдоними Борис Април, Аня Ейприл и Зианджа, не може да напусне Украйна заради това, че родена от мъжки пол и в паспорта й има друго име.

В предоставените на граничарите документи тя фигурира под името Борис Круглов. Това заяви певицата във видеообръщение, публикувано от „Сегодня“.

„Тук минавам границата, на второ ГКПП отидох, но не ме пускат. Разпознават ме и се обръщат към мен с Боречка-Боречка. Помолих ги (граничарите) да ме сложат някъде, защото съм в опасност. Имам нужда от помощ да ме измъкнат някак от тук. Казват ми, Боречка-Боречка, връщаме те. Трябва да се свържа с властите на друга държава да ме измъкне оттук.

Има хаос, хората са на опашки, хората бягат и крещят, ужасно е. Не знам какво да правя, спешно имам нужда от помощ. Всички тук са много трансфобни и хомофобски настроени“, оплака се през сълзи Зи Фамелу.

Иран: Украйна е жертва на кризите, подготвени от мафиотския режим на САЩИранският върховен лидер аятолах Али Хаменей каза, че войната в Украйна трябва да спре и обвини за к…Mar 6 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!