Мангърови купили тузарски апартамент на Апостол Карамитев

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Обявеният за антиваксър №1 на републиката доцент Атанас Мангъров имаше голям семеен празник на 20 февруари. Майката на известния специалист по инфекциозни болести навърши 100 години. Доцентът лично съобщи във Фейсбук за празника и пусна снимка от скромното тържество. Д-р Елена Мангърова изглежда на фотосите жизнена и достолепна. Радва се на добро здраве и годините изобщо не  личат.

Доц. Мангъров за срещата с проф. Аргирова: Има неща, които искат да останат скритиНие се бяхме събрали там (среща между експерти в Министерския съвет- бел.ред.), за да не се събират …Jan 28 2022vijti.com

„Много е свежа и като дух. Сякаш този един цял век, който е зад гърба <й, е минал като един миг“, казват близките.

Д-р Елена Мангърова е родом от Ивайловград, но прекарва по-голямата част от живота си и професионалната си кариера в Стара Загора, затова мнозина я смятат за заралийка коренячка. Произлиза от известна фамилия, баща й е бил свещеник, който свалял расото заради бялата престилка, защото бил едновременно и педиатър.

Завършила медицина в Загреб, Хърватия, по време на Втората световна война. Разказвала, че когато навремето пътувала за там, по гарите висели обесени от германците партизани.

Имала трудно детство, но била упорита и ученолюбива. Понеже били 5 деца, се налагало да си помагат. Първо тя работела, за да помага на единия си брат да завърши медицина, после той изкарвал пари и давал на нея.

Избрала като баща си да стане педиатър и бързо си спечелила репутацията на изключителен специалист. Повече от тридесет години е управлявала детското отделение в болницата в Стара Загора. Съпругът й е зъболекар, който разубедил сина им Атанас да се откаже от физиката и да спази семейната традиция, като се захване с медицина.

На свой ред от четирите деца на скандалния доцент само първородният му син Слави не е медик. Той е завършил икономика и върти успешен бизнес в САЩ. Родените през 1988 г. близнаци Христо и Илия обаче вървят по стъпките на баща си. Първият е хирург, а вторият е педиатър. По-малката им сестра Елена, която е кръстена на баба си, е дипломиран фармацевт от Медицинския университет в Пловдив и е много запалена по екстремните спортове.

И четирите деца на доц. Мангърова идват да нагледат баба си при всяка възможност.  Столетницата, известна и с моминската си фамилия Костова, пък продължава да се вълнува и до ден днешен от медицина и при всяка среща със сина си обсъждат най-наболелите теми на деня.

„Лекарят си остава лекар, независимо на колко години е, а доктор столетник е само за респект и голям поклон!“, казват близки на семейството.

В началото на ковид пандемията доц. Мангъров скандално заяви, че посещавал възрастната си майка без маска и без предпазни средства в дома й. Столетницата обаче не е имала проблеми с вируса.

„Прекарахме юбилея скромно, в тесен семеен кръг. С хубава, вкусна торта. Не подарих на майка ми материален подарък, а морален, духовен, и това бе присъствието на прекрасното ни семейство около нея. Прекарахме празника в дома на единия от внуците. Това е истинското щастие – семейството!“, сподели доц. Мангъров.

Иначе той е отгледал като свой и сина на бившата си жена Анна от първия й брак. Семейството е  задружно, което още повече радва и допринася за доброто настроение на  д-р Елена Мангърова.

Пенсионерката живее на престижната улица „Оборище“ в столицата, в непосредствена близост с кооперацията, където има огромно жилище естрадната прима Лили Иванова. Д-р Eлена Мангърова, с покровителството на сина си, закупила оценявания за повече от милион лева апартамент през 2005 г., но не от кого да е, а от децата на Апостол Карамитев, звезда в театъра и киното от 50-те до 70-те години на миналия век.

Преди да почине, актьорът изигра култови роли в куп филми като „Бялата стая“, „Специалист по всичко“, „Любимец 13“ и много други. Децата на Карамитев Момчил и Маргарита – по онова време емигранти, сметнали, че нямат нужда от него. 16 години по-късно апартаментът с внушителната квадратура от 174 кв. м, намиращ се на четвъртия и последен етаж на старинната кооперация, е поскъпнал тройно.

Доц. Мангъров закупил жилището по фамилна линия, защото Апостол Карамитев  бил братовчед на жена му. Майката на доцента е и негова съдружничка в частната му лаборатория, според справка в Търговския регистър. Печалбата от нея възлиза на хиляди левове годишно, затова и самият Мангъров е сред най-заможните лекари.

Още столетнички празнуваха на същата дата

На същия ден, 20 февруари 2022 г., празнуваха още столетнички. Баба Венета Чавдарова от село Марикостиново навърши 101. Тя е майка на три деца, баба на пет внуци и шест правнуци. Една от
най-възрастните жителки на община Петрич се радва на отлично здраве. “Баба Венета е доста усмихната баба. Отгледала ни е с много любов, вкусна храна и благи думи”, сподели неин правнук. “Пожелаваме и да бъде жива и здрава и още много години да ни радва” допълни той.
На 21 февруари своя 102-ри рожден ден отпразнува и баба Люба от село Дамяница. Тя е най-възрастният жител в община Сандански. Баба Люба винаги е в настроение и усмихната, разказват
съседите º. Кметът Стоянов изпрати благопожелания за здраве и бодрост на духа и волята, за да съхранява дълго жизнените си сили и мъдростта на
столетник!

Извинете се на доц. Мангъров и проф. Чорбанов!Повече от редно е цялото ръководство на МЗ плюс доц. Кунчев да си подадат оставките веднага. СЗО се …Jan 26 2022vijti.com


Източник: Марица

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!