Хампарцумян прогнозира какво ни чака след войната в Украйна

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Системата за разплащания SWIFT е заобиколима, но е много трудно. Системата работи от 1970-те години на миналия век, като по нея вървят плащания по цял свят.

Това каза Левон Хампарцумян пред bTV.

В чисто човешки план руснаците ще усетят рязко обезценяване на рублата.

Шок в Слънчев бряг: Заради войната в Украйна очакват нулев сезонВсичко спря! Загубите ще бъдат огромни. Потресени сме и шокирани, меко казано – първо от чисто човеш…Feb 27 2022vijti.com

За съжаление, Европа е на 60% зависима от Русия, а България – над 90%. Това ще направи конкурентноспособността ни по-ниска, но можем да „благодарим“ за неадекватната „зелена“ политика на Европа, каза още банкерът.

Лошите години раждат силни идеи, ковид-пандемията беше началото, но сега виждаме, че има и нещо много по-лошо. Виждаме как едното бедствие отстъпва на другото. Виждаме как лошите момчета на ЕС – Орбан, Полша, и др., решиха да забравят различията си и да подкрепят Украйна.

Няма да има нищо смазващо за нас като потребители, а най-добрият начин да се противопоставим на инфлацията е да произвеждаме повече стоки и услуги, които някой да иска да купи.

Европа влиза в едно състезание, а войната в Украйна просто ускорява тези процеси.

Всички суровини, които се купуват от Русия, може да се взимат и от други места. Разбира се, на съвсем различни цени.

Светът ще страда, но Русия ще страда повече и много по-дългосрочно, прогнозира Хампарцумян.

Росен Плевнелиев: Бъдещият президент на Украйна е олигарх и приятел на ПутинСпоред Виктор Юшченко, президент на Украйна 2005 – 2010 г., сценарият на диктатора Путин е да инстал…Feb 26 2022vijti.com


Източник: Марица

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!