Всички напускат Украйна, а един българин спешно заминава за там

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Адвокат Георги Георгиев е сред българите, които въпреки войната, тръгват към Украйна днес. Съпругата му е украинка и двамата отиват, за да приберат двете си деца – момиче на 15 години и момче на 13 години. Досега са чакали да завършат първия срок. Семейството се притеснява дали границите ще останат отворени и дали ще успеят да доведат децата си в България.

КЪЩА НА УЖАСИТЕ: Разкриха група за трафик на новородени в Украйна Средната цена за дете била около 50 хиляди долара Украинската полиция разкри „къща на ужасите“, в…Apr 27 2020vijti.com

Георги Георгиев разказва пред БНТ:

„Те се намират в Черновце, това слава Богу се намира в Западна Украйна, близо до румънската граница. Има смущения във връзките, мобилните връзки не са толкова редовни, интернетът прекъсва, но имаме в апартамента конвенционален телефон“.

Много големи опашки има по банкоматите, по банките. Хората се запасяват с храни.

„Войната както не я очакваш, войната влезе в моя дом. Тя утре може да влезе навсякъде. Слава Богу, че ние сме в България и в ЕС, това ни дава някаква сигурност“, разказва Георгиев.

„Има проблеми с електрозахранването в някои места. Когато стана инвазията в Донецка и Луганска област, знаехме от първата минута – съпругата ми има роднини в Луганск. Следим доколкото можем. Други наши приятели от Днепропетровск ние им казахме, че войната е почнала и докато им обяснявахме при тях избухна ракета. Искаха да напуснат, но президентът обяви военно положение и те общо взето си стоят на място“.

Източник: plovdiv24

В небето над България стана страшно след нападението на Украйна: След като тази сутрин стана ясно, че на територията на Украйна са били изстреляни балистични ракети…Feb 24 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!