Лора Крумова и Нели от „Търси се“ минават на житен режим

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Житният режим на Петър Дънов е най-известната диета за отслабване и пречистване на организма. Прави се всяка година през февруари по календар, завещан от Учителя. През 2022 г. режимът започва от 18 февруари, когато Слънцето вече е навлязло в тропическия знак на Водолея, а Луната е започнала разпада си и от своя страна е в знака на чистотата – Дева.

Коремът ми се сви за 1 седмица, а се засищам с 1/10 от това, което ядях досега- диета 5 лъжициNo ExcerptFeb 9 2022vijti.com

Така целият режим ще бъде на разпадаща се Луна, което най-добре способства за пълноценното изчистване на организма. Цяла плеяда родни знаменитости за поредна година са избрали да го спазват. Сред тях е тв водещата Лора Крумова, която през последната петилетка задължително прави диетата на Дънов. Колежката ѝ Нели Хаджийска от „Търси се“ вече пожъна невероятни резултати и се втали драстично, но пак ще спазва житния цикъл. Режимът ежегодно изпълнява и банкерката Цветелина Бориславова, която още навремето стана дъновистка. По схемата на Учителя се пречистват и съпругата на тв продуцента Иван Христов – Ирина Тенчева, както и много фолкпевици, моделки, дори самият шеф Иван Манчев.

Идеята за житния режим възниква малко след създаването на школата на Петър Дънов, но корените за това се крият назад далеч във древността. По време на зимните месеци и особено покрай множеството празници около Нова година организмите ни натрупват излишни килограми и множество токсини.

Всеки ден от 18 февруари трябва да се употребяват: 100 грама жито (то съдържа всички елементи, необходими за поддържане на живота); три ябълки (за сърцето); девет ореха (за мозъка); мед (за кръвта) и лимон; минимум 1,5 литра преварена вода. Необходимо е плодовете да бъдат най-хубави и здрави, водата да бъде от някой чист извор, а не от водопровода, защото последната е хлорирана и нечиста. Не се препоръчва и минерална вода, защото тя е по-наситена с някои определени минерални соли в съответствие с нейния произход. Плодовете и житото трябва да се измият много добре с топла вода. Житото можете да консумирате или варено, или накиснато. На 10-ия ден от режима идва отпостването, което се прави на обяд, като към житото, ябълките и орехите се добавя и ангелска супа, подправена с малко сол. Ангелската супа се приготвя, като се сваряват цели обелени картофи, към които накрая се добавя магданоз, по желание и черен пипер.

Няма точен брой картофи, които трябва да се изядат – това е според индивидуалното предпочитание. В дните след житния режим трябва да се внимава да не се преяжда и преминаването към обичайния начин на хранене да се осъществява плавно и постепенно, в хармония с вътрешния усет и чувство за мярка. В първите дни след режима да не се употребяват пържени, мазни, консервирани и пикантни храни. Може постепенно да се прибавят други плодове, варени или печени зеленчуци, хляб без набухватели постепенно да се мине към обичайното хранене.

Грешките в захранването могат да доведат до стомашно-чревни проблеми, главоболие, неразположение и др. Всички отпадъци от храната по време на житния режим, като орехови черупки, обелки от ябълки и т. н., трябва да се събират и след като свърши постът, да се заровят на някое чисто място сред природата. Какви са ползите от режима? Той е диета, която е лека за следване, не причинява метаболитен дискомфорт и стрес за организма, като едновременно го пречиства и тонизира. Възможно е да стопи до 15 излишни килограма.

Диета „Петте супени лъжици“ топи до 20 кг, а и стомахчето изчезваМечтаете ли да отслабнете, без да спазвате строга диета, и в същото време да намалите обема на стома…Dec 20 2021vijti.com


Източник: Ретро

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!