Баничка от филийки! Такава вкусотия не сте яли

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Българите винаги сме готови да опитаме нещо ново. Това важи за всички области и аспекти от живота, но също така и ястията, които похапваме.

За щастие имаме възможността да опитаме всякаква международна кухня, но сякаш винаги си оставаме леко традиционалисти. Така например едни от любимите храни на всички българи си остават баницата и мекиците.

Сега обаче от jenata.blitz.bg ще поговорим за една доста нестандартна рецепта за банички. Чували ли сте за баничка от филийки? Е, трябва да знаете, че това е уникално бърза и вкусна закуска за цялото семейство.

Гръцка баница- тази седмица я правя за 3-ти път, бързо, лесно и за нула време изчезваНаскоро, освен обичайното бутер тесто, във фризера имам и тесто за баница Това са най -тънките безкв…Aug 12 2021vijti.com

Необходими продукти:
Филийки хляб
Яйца – 3 бр.
Прясно мляко – 300 мл.
Кашкавал – 200 гр.
Салам – 200 гр.
Сол

Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата с прясното мляко добавяме малко сол. Потапяме филийките. Нареждаме ги в тавичка, която е покрина с хартия за печене.

Върху филийките нареждаме кашкавал, отгоре салам и отново ред филийки, които потапяме в сместа от яйца и прясно мляко.

И така отново кашкавал и салам и трети ред филийки. Накрая слагаме настърган кашкавал и поръсваме с риган.

Печем в предварително загрята фурна на 200° за 25 мин. / jenata.blitz.bg

Баница петминутка – бърза закуска по лесна рецепта с яйца и сирене Хайде да си направим баница петминутка – вкусен и бърз солен кекс. По принцип баницата изисква дост…Apr 18 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!