Сметка от Банско раздели мрежата: Скъпотия или качество с цена / СНИМКА

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Една сметка от курорат Банско успя за една вечер да раздели хората в социалните мрежи.

На касовия бон се вижда, че обядът на компания в местността „Бъндеришка поляна“ е излязъл близо 130 лева, като включвал „деликатеси“ като греяно бяло вино, телешка супа, лазаня, а и минерална вода. Хапването за трима било на стойност 127 лева, а цената изглежда изненадала туристите.

ИЗВЪНРЕДНО: Пламна голям хотел в БанскоПожар е избухнал в един от големите хотелски комплекси в Банско – „Белведере Холидей Клуб”. Няма пос…Jan 23 2022vijti.com


Зорки коментиращи отбелязват, че част от сметката е платена в кеш, но остатъкът от 11 лева е платен с карта.

По неизвестни причини снимка на касовия бон се озовава в мрежата, където мълниеносно бива споделена по различни групи във Facebook, а коментиращите се оказват разделени. За едни – цените са нормални, все пак става въпрос за именит зимен курорт, а качеството и обслужването се заплащат.

За други обаче, независимо от фактори като заплащане, цени на енергия и натиск върху бранша, подобни цени са нереални в страна със средна заплата, която е едва около 1500 лева бруто.

Вижте част от коментарите:

„Много „евтинко“ има още къде да вдигнат. Ресторант ВИП… 30 лв супа… Семейства оцеляват с 30 лв. на седмица“, заявява Кремена Й.

„Този ресторант е за чужденци, не за българи. Предимно се посещава от англоговорящи. За тях тия цени са си напълно нормални. При нас е проблем, че упорито отказват индексация на заплатите“, смята Моника Г.

„Нали четохте менюто? Покана едва ли са ви изпратили! Като не ви устройва, ставате и отивате на друго място!“, пише Камелия Р.

„Нормални цени за този клас ресторант. Ако човек иска може да бъде икономичен като наеме апартамент в Банско и си пазарува. В цял свят ресторантът е лукс, а в България едва ли не е ежедневие да си там“, Денис Д.

„Греяно бяло вино? А колкото до цените им пожелавам да фалират“, пише друг потребител на мрежата.

„Аз такава сметка ще я плащам на вноски“, допълва друг коментиращ.

„Чета коментарите горе, за випаджии било заведението, и ме мъчи въпроса: Защо тоя ВИП е платил 127 лв сметка – 116 кеш , а 11 лева с карта“, отбелязва Гергана Л.

На старта в Банско: 11 лева за картофки, 28 лева е пържолата / МЕНЮНай-нетърпеливите фенове на ските останаха шокирани от цените на пистата в Банско. Те пуснаха в соци…Dec 22 2021vijti.com


Източник: glasnews

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!