Коя е кръвната група на столетниците-Ако я притежавате, ще живеете по-дълго

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Първият от изследователите, който обърна внимание на факта, че кръвта е разделена на групи, е Карл Ландщайнер (1868-1943), учен от Австрия. Той направи своето откритие с настъпването на 20-ти век. От този момент бяха предложени различни варианти за метода за класифициране на кръвните групи, но в крайна сметка те се спряха на системата AB0.

Символът „0“ обозначава кръвта от първата група, „A“ – втората, „B“ – третата. Четвъртата е открита малко по-късно, тъй като е много рядка група и са я обозначили със символите „АВ“. Освен това кръвта може да се различава и по Rh фактор – той може да бъде както положителен, така и отрицателен.

Какво показаха изследванията на японски учени?

През последните години японски учени проведоха кръвни изследвания, за да установят дали групата има ефект върху продължителността на живота на човек. Досега никой не е дал категоричен отговор на този въпрос, но има статистически данни, че в зависимост от кръвната група хората могат да развият определени заболявания.

Хората с кръвна група А по-често се диагностицират със заболявания, засягащи ендокринната система, диабет, умора. Те са по-склонни да страдат от стрес и вирусни заболявания.

Ако човек има В кръвна група, тогава ишиасът и сърдечно-съдовите заболявания по-често се усещат.

Проучванията показват, че хората с кръвна група АВ са по-склонни да имат вродени сърдечни заболявания, но инфекциозните заболявания най-често ги заобикалят.

Учени от Харвард нарекли хората с тази кръвна група „мутанти“. Смята се за най-младата – тя е на не повече от 1500 години, а това е смесица от втора и трета група с всичките им положителни и отрицателни качества.

Хората, чиято кръвна група е 0, страдат по-малко от сърдечно-съдови заболявания и някои други. Именно те, според учените, са дълголетници.

Как първата кръвна група предпазва от коронавирус

Датските експерти, в допълнение към всичко по-горе, не толкова отдавна успяха да установят, че носителите на кръвна група „0“ са по-малко склонни от другите да се заразят с коронавирусна инфекция.

Проучени са данни за 473 000 субекта и техните тестове за коронавирус. Заразени са предимно хора с втора, трета и четвърта кръвна група.

При хора с кръвна група „0“ случаите на коронавирусна инфекция са много редки. Това пише в научното издание Blood Advances. Учените обясняват този факт с липсата на първата група еритроцитни антигени в кръвта и именно чрез тях вирусът навлиза в тялото.

Д-р Малишева: От кръвната група зависи как ще изкарате коронавируса – хората с тази кръв са най-защитени: Учените от близо година търсят връзка между коронавируса, неговите симптоми и кръвната група на чо…Feb 23 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!