Спират издаването на зелен сертификат за антитела?

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Обсъжда се възможността зелен сертификат да не се издава за наличието на антитела от преболедуване. Това трябва да дойде като предложение от държавния здравен инспектор, но все още няма такова. Това обясни здравният министър проф. Асена Сербезова от кулоарите на парламента.

Премиерът обяви кога ще бъде премахнат зеленият сертификатБългария е възможно да премахне зеления сертификат при поне 70% ваксинирани. Това обяви премиерът Ки…Jan 7 2022vijti.com

Процентът на заетите интензивни легла се дава от регионалните здравни инспекции. Следи се броят на леглата за деца, за възрастни, за реанимация, а информацията се събира всекидневно.

Данните ще се вписват в динамична карта, която ще показва в каква зона е всяка област от страната.

Защо са 6 клъстърите? Не бива поради това, че в една определена община или по-малка област да има недостиг на легла, но те могат да ползват на друга област леглата, да има по-стриктни мерки, посочи Сербезова.

Директорите на РЗИ се срещат с шефовете на болници, за да решат дали може да се разшири капацитета на легла за лекуване на COVID болни.

,,Основният проблем не е толкова дали има легла, а какви са тези легла. Също така е важно наличието на медицински персонал“, каза Сербезова и подчерта, че е снимателно ще се следи колко е заболеваемостта сред медиците.

Все още няма допълнителни места, където ще се влиза със зелен сертификат, не се и обсъждат такива, поясни проф. Сербезова.

Тя обясни, че бившата енергийна министърка Теменужка Петкова трябва да бъде под карантина, щом е заразена с COVID-19, а всички контактни лица след събранието на енергийната комисия в парламента също трябва да бъдат под карантина, но за това трябва да се погрижи РЗИ.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!