Кой е 81-годишният дядка, станал шеф на БДЖ?

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Днес стана ясно, че бившият депутат от НДСВ проф. Йордан Мирчев и някогашен шеф на БДЖ при управлението на Иван Костов се връща начело на държавните железници. В момента той е на достолепните 81 години.

Целият директорски борд на „Холдинг БДЖ“ е сменен заради лошо мениджърско управление,организационни пропуски и забавен контрол по изпълнение на ремонтните програми, съобщи Министерството на транспорта и съобщенията в сряда. Освободените от длъжност са членове на Съвета директорите Маргарита Петрова-Кариди, Георги Друмев и Светломир Николов.

81-годишен професор става шеф на БДЖБившият депутат от НДСВ проф. Йордан Мирчев става генерален директор на БДЖ, научи OFFNews. Преди г…Jan 13 2022vijti.com

На тяхно място до провеждане на конкурс са назначени Любомир Сяров, Петко Петков и Йордан Мирчев.

Целият професионален опит на 81-годишният Йордан Мирчев е свързан с държавните железници. Дядката започва работа като технолог на гара Подуяне разпределителна през 60-те години на ХХ век. Постепенно израства в йерархията и в периода 1997 – 1998 г. е генерален директор на БДЖ. След това два мандата е депутат в 39-то и 40-то Народно събрание от НДСВ, като по време на управлението на Симеон Сакскобургготски е председател на парламентарната транспортна комисия.

Йордан Мирчев твърди, че ще работи за модернизация на БДЖ – обновяване на подвижния състав, увеличаване на скоростта на движение, изработването на генерална транспортна схема, въвеждането на интермодални товарни превози, увеличаване на крайградските пътнически превози.

Любомир Сяров е специалист по товарни превози, а Петко Петков е правил одитите в БДЖ, които са констатирали злоупотребите със средства, но след това мерки не се е взимало, каза Мирчев.

Спомени от соца: Най-кървавият инцидент в историята на БДЖ – „Осми конгрес на БКП”Мотрисният пътнически влак 2102, който тръгва по дековилната жп линия от гара Червен бряг, не присти…Apr 23 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!