Варя буркан кисело мляко в тенджера и си имам прекрасно ароматно сирене / РЕЦЕПТА

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Здравейте на всички, днес ще ви разкрия как от години приготвям прясно и вкусно сирене по много лесен начин. Слагам кисело мляко в буркани, след което слагам бурканите в тенджера с вода и ги сварявам. Опитайте и по този начин знам, че ще ви хареса, сиренето става много вкусно и ароматно“ – това ни пише наша читателка, която даде и подробната рецепта за този интересен метод за приготвяне на домашно сирене . Ето какво ви трябва, за да си приготвите у дома сирене от кисело мляко :

Взех обикновено мляко, капка оцет и направих фантастично ДОМАШНО СИРЕНЕ: Толкова вкусно, че мога да го продавам в магазина!Отлична рецепта за домашно сирене само с 2 съставки, без мая и наистина бързо за приготвяне. Имате в…Nov 23 2021vijti.com


Продукти:

Кисело мляко с по-висок процент масленост и сол

по желание можете да добавите чесън, пресен или стар лук, див лук, риган, зехтин…

Можете да добавите различни подправки към сиренето и да го направите ароматно, по Ваше желание и вкус.

ПРОЦЕДУРА:

Вземете голяма и широка тенджера, а на дъното поставете кухненска, памучна кърпа, сгъната на няколко слоя, за да покрие дъното, след което подредете вътре празните буркани (между тях трябва да има малко разстояние, да не се докосват) .

Вземете кисело мляко, което съдържа по-висок процент млечна мазнина, от 2,8% или 3,2% (аз използвах 2,8%). Ако не използвате домашно кисело мляко, а го купувате, не забравяйте да го разклатите преди употреба.

Напълнете бурканите с кисело мляко (оставете 2-3 пръста под капака, след което ги затворете с чисти сухи капаци, предварително намазани с медицински спирт или стерилизирани във фурната. Уверете се, че сте ги затворили плътно.

варено кисело мляко

Налейте хладка вода или вода със стайна температура в тенджерата, така че нивото на водата да надвиши нивото на киселото мляко в бурканите. Това е важно, за да е успешна рецептата, тоест киселото мляко да коагулира.

След това внимателно прехвърлете тенджерата на котлона и варете бурканите на умерена температура. Щом водата заври, тоест започне да кипи, намалете температурата и варете бурканите за 20 минути.

коагулация

След това време изключете котлона и оставете бурканите във водата, докато изстинат напълно. За следващата процедура ще ви трябва тенджера, цедка, която може да се постави върху тенджерата и чиста стерилна марля (на няколко слоя), която ще се постави в цедката.

прецеждане сирене

Изсипете съдържанието на бурканите, за да се отцеди суроватката през марля. След това съберете марлята и изстискайте хубаво излишната течност, като усуквате с ръцете си. Поставете нещо тежко върху сиренето в марлята и го оставете да престои известно време, около 10 минути, докато се отцеди и сгъсти.

приготвяне сирене




сирене от кисело мляко

Докато сиренето се цеди, нарежете на ситно две скилидки чесън и два стръка зелен лук. Извадете сиренето от марлята и го разделете на две части. В едната част се слага нарязан чесън, а във втората – нарязан пресен лук. Посолете на вкус, а можете да добавите подправки по ваш вкус. Добавих лук и малко риган.

овкусено сирене

След това разбъркайте сиренето с лъжица, докато съставките се изравнят. Накрая добавете супена лъжица зехтин и разбъркайте отново. Направете същото и с втората половина, в която сте добавили лук, микс от люти чушки и сол. Съхранявайте полученото крема сирене в подходящи буркани. Съхранявайте в хладилник за няколко дни.

сирене с подправки

домашно сирене с подправки

Може да го намажете върху препечени филийки или да го поднесете като мезе за любимото си питие – еднакво вкусно е!

Баница петминутка – бърза закуска по лесна рецепта с яйца и сирене Хайде да си направим баница петминутка – вкусен и бърз солен кекс. По принцип баницата изисква дост…Apr 18 2021vijti.com


Източник: За Жената

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!