Глобиха шофьор, бързал да спаси живота на брат си

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Полицията глоби с 1000 лв. шофьор, който карал по аварийната лента на АМ „Тракия“, за да спаси живота на брат си, научи „Марица“. Мъжът пътувал с колата си от София за Перущица. След тунела получил телефонно обаждане от племенницата си. Тя била силно разтревожена и казала, че баща й, негов брат, е много зле и не може да си поеме въздух.

Българска фирма отнесе глоба от 1,7 млн. лева за имитация на немско маслоКомисията за защита на конкуренцията санкционира дружеството „Милки Груп Био“ с 1,7 млн. лева заради…Dec 21 2021vijti.com

Тъй като не можела да шофира, помолила него да дойде и да го откара в болница. Чичото я успокоил и казал, че ще направи всичко възможно да пристигне максимално бързо.

За лош късмет обаче при км 112 на АМ „Тракия“ имало огромно задръстване заради катастрофа. Почакал 10 минути, обаче притеснението за живота на брат му не му давало покой.

Затова решил да влезе в аварийната лента и да изпревари колоната, за да премине по-бързо. Така изминал около 50 метра.

Полицаи забелязали забранената маневра и го спрели. Написали му акт за 1000 лв. В този момент за чичото въобще нямало значение колко са го глобили.

Запътил се към дома на брат си. Закарал го в болница, но малко по-късно лекарите му се обадили с лоша вест, че е починал.

Санкционираният шофьор обжалвал глобата в съда. Магистратите я отменили.

История от Северозапада: Безработен с 10 000 лв. глоба за нарушена карантина за COVID-19Ако някой твърди, че у нас наказани за неспазване на мерките срещу разпространението на коронавриуса…Dec 5 2021vijti.com


Източник: Марица

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!