Номерът не мина! Забраняват увеличението на цените на мобилните оператори / ВИДЕО

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

КЗП се произнесе, че намерението за повишаване на цената на услугите на мобилните оператори представлява нелоялна търговска практика. И днес издаваме заповед, с която я забраняваме.

Това обяви вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова.

Важна информация за договорите с мобилните операториВслучай, че потребителите ползват интернет, мобилни и фиксирани услуги, те ще може да променят доста…Feb 18 2020vijti.com

„Практиката е нелоялна, защото мобилните оператори възнамеряват да вдигнат два пъти цената. Те искат да го направят за 2020 и за 2021 накуп през януари или февруари, когато излезе индекса на НСИ и да се отрази във фактурите за февруари“, подчерта още Нинова.

„От днес ще има акт на органа, с който тази нелоялна търговска практика се забранява. Предупреждаваме операторите, че ако го направят, ще наложим всички механизми и законови похвати, с които да не допуснем поскъпването“, категорична бе министърът на икономиката.

По думите й възможните санкции, които може да наложи държавата, са глоба в размер от 1000 до 30 хил. лева. „Но ако трябва, ще се обърнем и към съда“, предупреди още Корнелия Нинова.

А1 и Теленор вдигат заедно таксите от Нова година„Чудесен“ подарък за абонатите си направиха А1 и Теленор. Два от трите мобилни оператора – „Теленор“…Dec 21 2021vijti.com


Източник: glasnews

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!