Ето колко антитела са ни нужни, за да не се заразим от „Омикрон“

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

От месец упорито се говори, че новият Ковид-щам, наречен „Омикрон“, е в пъти по-заразен от тези, с които сме се срещали досега. И ако при ваксините бе доказано, че бустерната доза ни пази на 85%, то досега не бе известно дали и как придобитите от преболедуване антитела противодействат на поредния щам на коронавируса.

В тази връзка председателят на Италианската агенция по лекарствата (Aifa) Джорджо Палу , твърди, че може да са необходими много повече антитела , за да се противодейства на щама „Омикрон“.

„Някои непубликувани проучвания ни показват, че за спиране на новия вирус са необходими 10-40 пъти повече антитела, отколкото са достатъчни за неутрализиране на оригиналния щам“, казва той пред вестник Corriere della Sera.

Джорджо Палу казва, че “ Омикрон “ може да заобиколи антителата , получени след ваксинация или образувани след възстановяване от заболяването, казва той.

Шефката на ЕМА огласи най-лошата новина за ваксините и ОмикронКоронавирусните ваксини демонстрират „ясно“ намаляване на ефективността спрямо варианта на коронавир…Dec 20 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!