Новата премиерша – татуирана канадка / СНИМКИ

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

За пръв път в българската история жената до премиера е чуждестранна гражданка. Съпругата на новоизбрания министър-председател Кирил Петков все още има канадско гражданство и се води постоянно пребиваваща в Република България, а паспортът, с който живее легално у нас, е валиден до 2025 г.

Гешев вече хвали президента обединител Радев и премиера Кирил ПетковГлавният прокурор Иван Гешев се опитва да зарови томахавката и да се помири с правителството и прези…Dec 15 2021vijti.com

Ексцентричната Линда Петкова обаче чупи и други стереотипи. Новата първа дама не се вписа в образа на елегантна половинка на политически лидер най-вече заради множеството татуировки, с които е покрила тялото си. Манията ѝ да се татуира се отключила едва преди година, макар с мъжа ѝ децата ѝ да живеят у нас от близо 15 лета. Линда е притежателка на огромна татуировка, изобразяваща плетеница с цветя, която е позиционирана на лявото ѝ рамо. Върху гърба си пък е татуирала три лястовици, които символизират трите им деца с Кирил. На другата си ръка има татуирано кексче, отразяващо любовта ѝ към готвенето. На гръдта ѝ лети голяма пеперуда, а най-интимният ѝ татус се намира между бюста и представлява будистки символ.

Въпреки че г-жа Петкова отдавна живее в България, тя все още предпочита да разговаря на родния си английски, а нашия език владее неуверено. На англо-български тя поздрави и съпруга си за новия му пост във властта в своя фейсбук профил. „Честито на всички! Today is a new day!!!“, написа Линда, което в превод значи: „Днес е нов ден!“. Още преди да стане премиерша, канадката се отказала от привилегията да живее в резиденция „Бояна“. Самият Кирил Петков обяви, че със семейството му ще продължават да обитават апартамента си на „Цар Шишман“ в центъра на столицата и няма да ползват вилата в правителствената резиденция. От охраната обаче няма как да се откажат, тъй като законът задължава министър-председателят да бъде пазен от гардове на НСО.

Покрай радостта си Линда сподели и някои свои страхове, свързани с новото ѝ амплоа на първа дама. Под коментара на свой приятел, който я поздравява за успеха на английски, ѝ пише: „Непременно ще станете най-гордата българска първа дама на всички времена и една от малкото с чуждо гражданство! Хммм, какво ще каже Конституционният съд по този въпрос? Отново онази Канада!“, съпругата на Петков отговаря: „Може би е добре да имам най-добрия правен екип“.

Припомняме, че половинката на новия премиер е икономист по образование, но се е отдала на хобито си – кулинарията. След участието си в предаването „Мастършеф“ през 2017 г. Линда отваря своя сладкарница в София, в която работи и до днес. Там тя приготвя безглутенови и вегански десерти и торти на канадски цени. С Кирил Петков са родители на три дъщери. Най-голямата – Ванеса, учи за инженер в скъп университет в Ню Йорк. Средната им щерка е гимназистка в СМГ, а най-малката е ученичка в частно училище в София и ѝ предстои кандидатстване в Математическата гимназия в столицата.


Линда има 7 татуса по тялото

Източник: Ретро

Снимка на новият ни премиер от сватбата. Няма да го познаете какво момченце е (снимка) За първи път от повече от десетилетие премиерът на България не е ерген и има съпруга, с която са за…Dec 15 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!