ТЕЦ-ЪТ НА ДОГАН Е СЪС ЗАПОРИРАНИ СМЕТКИ И СПРЕНИ ДОСТАВКИ НА ГАЗ

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

ТЕЦ-ът, който е собственост на почетния председател Ахмед Доган, е със запорирани сметки и спрени доставки на газ. Това съобщават „24 часа“ и „Дневник“, които се позовават на ръководството на Булгаргаз.

В 6,55 ч в понеделник, 13 декември, по искане на “Булгаргаз” преносният оператор е спрял газа за ТЕЦ “Варна”. Данаил Папазов, който представлява дружеството и е бивш министър на транспорта, казва пред “24 часа”, че от 1 октомври са спрели централата, тъй като въпреки високите цени на тока на борсата заради пиковите стойности в цените на газа сметката не излизала. Той отрече газът да е спрян заради дългове, но не отрече, че централата има задължения към “Булгаргаз”.

Спряхме ги, защото дължат пари, заявява обаче изпълнителният директор на “Булгаргаз” Николай Павлов. По думите му дългът е към 24-25 млн. лв. Газовата компания е преустановила подаването на синьо гориво на 1 октомври, както е запорирала и сметки на централата. Павлов уточни, че мерят всички с един аршин – дали си плащат газа.

Дългът на теца според шефа на “Булгаргаз” е за газа от август и септември. Горивото е било пуснато миналата седмица, тъй като били издължени 10 млн. лв. Водят се разговори и ръководството на централата е заявило, че ще погаси още 10 млн. лв. и тогава отново за някой ден щял за бъде пуснат природният газ към ТЕЦ “Варна”.

До сегашната крайна мярка се е стигнало, след като в началото на октомври отново е имало спиране на газа заради задължения на ТЕЦ „Варна“. Тогава дружеството е платило горепосочените 10 млн. лева, но след това отново се натрупали дългове.

След това, в средата на ноември, „Булгаргаз“ внася в съда иск за запор на сметките на ТЕЦ „Варна“ заради новите задължения. С решение на съда от понеделник това се случва, като е спряно и подаването на газ към електроцентралата, разказва и „Дневник“.

Източник: СЕГА

Осман Октай разкри тайния план на Борисов и ЕрдоганВъзможно ли е гласовете от Турция да бъдат мобилизирани и да обърнат вота срещу Румен Радев в полза …Nov 16 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!