Бърз и лесен тутманик с кашкавал – вкусен и мек като памук! Право в десятката:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Домашен тутманик с кашкавал , мек като душичка – можете ли да устоите на това удоволствие от пухкаво тесто и разтопен кашкавал? Съмняваме се! А ние имаме рецептата за това уникално удоволствие, с което ще разтопите сърцата на малки и големи! Ето как се прави невероятният кашкавален тутманик :

Баница петминутка – бърза закуска по лесна рецепта с яйца и сирене Хайде да си направим баница петминутка – вкусен и бърз солен кекс. По принцип баницата изисква дост…Apr 18 2021vijti.com

Домашен тутманик с кашкавал

Продукти:

200 мл топло мляко

10 г суха мая

1 яйце

100 мл олио

100 мл хладка вода

700 г брашно

1 чаена лъжичка сол

За пълнежа:

кашкавал

1 жълтък + 2-3 супени лъжици мляко за намазване отгоре .

Приготвяне: 

В голяма купа смесете 200 мл хладко мляко, 10 г суха мая (едно пакетче), едно яйце, 100 мл олио и 100 мл хладка вода. Разбъркайте всички съставки, след което постепенно добавете 700 г брашно. Замесете с миксер за тесто или с лъжица, а след това на ръка.

Преди края добавете една чаена лъжичка сол. Месете докато получите гладко тесто, което не лепне. Намажете го леко с мазнина и го оставете покрито с найлоново фолио за 90 минути на стайна температура. След като тестото удвои обема си, го премесете върху набрашнена работна повърхност.

кашкавален тутманик

Омесете го, оформете топка, сплескайте малко с ръце и с помощта на точилка разточете кора с големината на тавата, в която ще се пече. Намажете хубаво тавата с масло, след което прехвърлете кората в нея. Нарежете я на кубчета, покрийте с кухненска кърпа и оставете за поне половин час на стайна температура, за да стане тестото ефирно, меко и удвои обема си.

Върху всеки разрез наредете продълговати тънки ивици кашкавал на вкус. Попълнете всички празни места. Отгоре намажете тутманика с предварително разбития с малко мляко жълтък. По желание поръсете със сусам, ленено семе, кимион, семена от чиа, кимион или семена по избор.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 25 минути.

кашкавален тутманик

Да ви е сладко!

Гръцка баница- тази седмица я правя за 3-ти път, бързо, лесно и за нула време изчезваНаскоро, освен обичайното бутер тесто, във фризера имам и тесто за баница Това са най -тънките безкв…Aug 12 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!