Няколко обнадеждаващи новини за Омикрон от проф. Ива Христова

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Директорът на Националния център за национални и паразитни болести проф. Ива Христова съобщи няколко обнадеждаващи новини за новия вариант на коронавируса – Омикрон, обобщавайки известното до момента.

Новият вариант все още не е в България, увери тя.

Експерти: До месец Омикрон ще доминира в цял святЗа да се противопоставим на новия вариант на Ковид – Омикрон ще е нужно поставянето на трета доза ва…Nov 28 2021vijti.com

„Имаме съмнения, че Омикрон може да циркулира на територията на цяла Африка. Необходимо е затягане на контрола по границите. Добрата новина е, че няма данни да протича по-тежко. Регистрираните случаи показват, че той преминава с леки симптоми“, обясни Христова в интервю за телевизия „Нова нюз“.

Специалистът коментира още, че компаниите производители на ваксини лесно могат да променят формулите на препаратите, така че да се борят най-ефективно с новите варианти.

„Технологично е много лесно, не се изискват и нови изследвания. Въпреки новите варианти, ваксината си остава най-сигурната защита“, каза още тя.

Новият вариант на коронавируса Омикрон се разпространява пет пъти по-бързо от Делта варианта, добави проф. Христова. Тя призова за задължителни PCR тестове на пристигащите в България, без значение откъде идват, както и спазване на карантината.

Докторката сподели какви са симптомите и как протича новия щам Омикрон Южноафриканците, които са се заразили с варианта Омикрон на новия коронавирус, не боледуват тежко, …Nov 28 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!