Д-р Ботев: В България имаме лекарство 100 процента ефективно срещу вируса

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Внимание! Тази статия не е съвет за самолечение, а само цитира обявено мнение в ефира на национална телевизия!

„Лекуването е правилен протокол, а не едно лекарство. В България всеки търси лекарство чудо. Такова нещо няма“, коментира хематологът д-р Чавдар Ботев пред телевизия БългарияОнЕър.

По думите му „proning“ позата трябва да се прави във всички отделения и намалява смъртността в 64% от случаите.

„В България в момента идва ерата на инхибиторите. Това е „Merk“ лекарството с 50% ефективност. Но ние в България имаме лекарство, което има 100% ефективност в досегашните клинични проучвания. То е регистрирано като хранителна добавка. Казва се „Аретимик съпорт“ и „Аретимик рескю“, и е одобрено в Европа за лечение на Ковид-19. Минало е Фаза 2 и е продължило вече като лекарство под името „Симетър“. В Индия се строи огромен завод за това нещо, в САЩ също. В Малта се построи завод и се пусна в експлоатация на 16 ноември. Ние имаме лекарство“, заяви лекарят.

Според него то трябва да се вземе в контекста на протокола във всички фази на вируса.

„Ние го дадохме на хора, които са в болнична обстановка. Дадохме го на петима пациенти, които отиваха към интубация и петте излязоха“, поясни д-р Ботев и добави, че лекарството е изцяло на биологична основа.

„Едната от съставките – куркума, не се резорбира изобщо. Другата съставка е тамян, който има невероятно силни антивирусни свойства и третата съставка е артемизин и витамин С“, каза още хематологът.

„Аз съм готов да помогна с всичко, което мога и знам. Надявам се сега като професор да ме чуят“, подчерта д-р Ботев.

„По последни изследвания не е хубаво да се дава парацетамол като сваляме температурата“, поясни той.

Пациенти в ужас: Животоподдържащо лекарство поскъпва тройноЛечението на хиляди пациенти у нас е под въпрос заради тройно поскъпване на животоподдържащ медикаме…May 17 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!