Невиждана мания за пазаруване в Одрин, след като българският лев се „покачи до 6 лири и 43 куруша“

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Около 12 000 туристи от България и Турция идват на пазар в Одрин, в делнични дни са 6-7 хиляди. Тези, които остават да нощуват, реално харчат по 500 евро на човек.

България преживява най-кървавото денощие. Загиналите на Лесово са отивали на шопинг в Одрин да си купят евтиниБългария преживява едно от най-кървавите си денонощия в последните години. С жертвите на Лесово заг…Oct 9 2020vijti.com

Те оставят значителна сума валута, нужна на икономиката на града и страната. Това твърди пред агенция DHA Реджеп Зъпкънкурт, председател на Търговско-промишлената палата в Одрин.

„С повишаването на валутните курсове в Турция много туристи от България и Гърция се стичат в Одрин за пазаруване. Все повече стават пристигащите от съседните страни, идват в града с автобуси за шопинг тур и превозни средства, организирани от техните страни.

Градските пазари са местата, които привличат най-голямо внимание на туристите, които пазаруват в търговски центрове, квартални бакалии и обекти по улиците. Българският лев се покачи до 6 лири и 43 куруша и това увеличи броя на туристите от България“, пише DHA, цитирани от 24rodopi.com.

Източник: plovdiv24

Дюнерджия от Одрин върна чанта с над 100 000 лв. на българинДюнерджия от Одрин върна чанта, пълна с пари и злато за крупната сума от над 100 000 лева, на българ…Jan 30 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!