Вижте проф. Анастас Герджиков като абитуриент / СНИМКИ

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Проф. Анастас Герджиков през 2022-ра ще отбележи 40 години от завършването на Класическата гимназия в София. „Ретро“ се сдоби с уникални архивни кадри от ученическите години на кандидата за президент, от абитуриентския му бал, студентството и първите стъпки в кариерата му в Софийския университет.

Герджиков е маска, марионетка, подставено лице, спасителен пояс на ББББ е Зло. А това означава в никакъв случай, на никаква цена да не гласувам за Герджиков Даже един п…Nov 17 2021vijti.com

Анастас Герджиков предава знамето на следващия випуск на завършването си в Класическата гимназия

Професорът остава един от най-знаковите възпитаници на Националната гимназия за древни езици и култури и досега. В НГДЕК все още пазят негови младежки фотоси, тъй като освен отличник на випуска е бил и първият знаменосец в историята на гимназията. Със знамето той марширувал за всяко откриване и закриване на учебната година, за всеки празник до 1982 г., когато се дипломирал. Тогава предал щафетата на Калоян Фол. Всъщност проф. Герджиков е част от първия випуск на Класическата гимназия, който се състоял от 4 паралелки по 25 души.

 

Герджиков марширува като знаменосец

Сред неговите съученици е била и дъщерята на Александър Лилов – Десислава. По-късно в гимназията учат и Корнелия Нинова, актьорът Георги Стайков, Петър Волгин, Теодора Духовникова и много други. Веднага след завършването на НГДЕК бъдещият ректор на СУ е приет да следва класическа филология в Алма матер. После решава да продължи образованието си в Хумболтовия университет в Берлин, където през 1990 г. завършва магистратура с дипломна работа на тема
„Аристотеловата критика на Платоновите политически произведения“. Там става и очевидец на падането на Берлинската стена.

На абитуриентския си бал с майка си и баща си

Веднага след дипломирането си в Германия започва работа в Софийския университет, където преподават и родителите му Георги и Мария Герджикови.

Като млад преводач на трудовете на Аристотел

По-голямата част от детството му минава в София, макар да е родом от Кърджали. През ваканциите се връща в родния си град, за да гостува на своите баба и дядо.

От малък проявявал интерес към книгите, обичал да играе шах с децата от квартала, които и досега го споменават само с добро и искрено му желаят успех на изборите.

Детска снимка с родителите му

Eто го семейството на Анастас Герджиков (Уникални снимки)Миналата неделя инициативен комитет със знатни имена от всички сфери на обществения и политическия ж…Nov 1 2021vijti.com


Източник: Ретро

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!