Постен НАПОЛЕОН с бира – сладкишът на сладкишите във виртуозно изпълнение:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин

Хранителна стойност: 500 kcal

Има много рецепти за прочутия сладкиш Наполеон и днес ви предлагаме да опитате един необичаен, но много вкусен вариант. Ако постите, но не можете без сладко, тогава тази рецепта е за вас. Тестото с бира е меко и еластично, а Наполеонът бързо попива крема и става сочен и много вкусен. Ако вече сме ви заинтригували, прочетете по-долу рецептата за Постен Наполеон с бира :

Постен Наполеон с бира

Продукти:

бира, 250 мл

брашно, 900 г

растително масло, 250 мл

За крема:

орехи, 1 чаша

грис, 120 г

нектар или плодов сок, 700 мл

мед, 2 – 4 с.л.

на вкус

наполеон с бира

Приготвяне:

Смесете олиото и бирата, след това добавете малко от пресятото брашно, разбъркайте всичко. Сега добавете останалото брашно и замесете тесто, което не трябва да лепне по ръцете ви, а да е еластично и меко. Поставете тестото в хладилник за 1 час.

Оставете сока да заври и добавете гриса, намалете котлона и варете, като бъркате непрекъснато, 5 минути. Охладете масата до стайна температура. Разбийте крема с миксер или блендер и добавете меда. Ако не сте фен на меда, тогава ще бъде вкусно и без него.

Оформете тестото на наденичка и го разделете на 7 части. Разточете всяка една на тънка кора и печете корите на 180 градуса за по 5 – 7 минути.

Оформете тортата, като съедините корите с крема и поръсите отгоре със смлени орехи и натрошеното от корите.

Супер мързелив Наполеон: става по-вкусен от оригинала за няма и 20 минути, без дори да включваш фурната! Спомняте ли си този много любим сладкиш от детството ? Тогава по сладкарниците нямаше такова разно…Sep 7 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!