Докторите закрепиха Сашка Васева!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

След два дни е основната операция, лекарите дават надежда

Тези, които ни бяха най-близки, не се отзоваха на молбата ни за помощ, казва мъжът на изпълнителката

„Закрепиха Сашка докторите тук в Германия. Вече мина една интервенция и не искам да казвам голяма дума, тъй като до два дни очакваме да се случи основната операция. В момента я подготвят за нея и сега ни остава само да се молим“.

Това каза пред „България Днес“ мъжът на Сашка Васева – Христо Бакърджиев, който до часове ще получи точната дата от лекуващия съпругата му доктор. В момента с диагнозата на фолкпевицата на републиката се занимават светила на медицината в Германия.

Срамота! Само Петя Дикова дала пари за Сашка ВасеваМного известни личности призоваваха хората да дарят пари за операцията на Сашка Васева, а самите те …Nov 11 2021vijti.com

„Имаме надежда, че ще се оправи. Забавихме се, защото тя имаше възпаление, което щеше да застраши живота й. Българският лекар, с когото говорих, искаше веднага да я оперираме, но немските хирурзи, двамата най-добри от Хамбург, решиха, че трябва да изчакаме. Аз съм поел лечението, но няма да можем да се справим сами. Благодаря на всички хора, които се отзовават“, сподели още съпругът на певицата Христо Бакърджиев.

Той по цял ден е до нея, която е доста отслабнала и е останала почти без сили. „Сашка вярва, че Господ ще й помогне, аз също“.

Сега се търсят средства, които да покрият цялото лечение на изпълнителката. За него също трябва не малка сума и затова е открита банкова сметка, на която почитателите на звездата могат да превеждат суми според възможностите си. Сметката е потвърдена от семейството, разходите за лечението възлизат на 90 хиляди евро.

„За мое съжаление хората, които ни бяха доста близки през годините, не се отзоваха на молбата ни за помощ. Виждам всеки човек, който е дал и левче за Сашка, защото застава с името си. Но, както се казва, кой съм аз, че да съдя този и онзи. Това е личен акт“, каза Бакърджиев.

Той уточни, че е много благодарен на журналистката Петя Дикова, която единствена от известните е превела сума, за да помогне на Сашка Васева.

Според мъжа на певицата са лъжа слуховете, че операцията на Сашка може да бъде поета от здравна застраховка, защото тя изобщо няма такава в Германия. Освен това лекарят, който Васева и съпругът й са избрали, имал частна практика и в този случай застраховката не би могла да обезпечи лечението.

Почти месец певицата е в Германия със съпруга си.

Цели 10 години изпълнителката на „Не мога да те забравя, Георги“ и „Левовете в марки“ живее с грешна диагноза – постепенно тя ослепя, като докторите смятаха, че причината са атрофирали зрители нерви. Едва наскоро Сашка разбира, че всъщност тумор притиска нерви в мозъка й, заради което спира да вижда. За това време образуванието е станало колкото яйце, по думите на мъжа й.

В отчаянието си певицата хвърли луди пари за врачки, ходжи и гурута, които й даваха празни надежди и обещания, че ще „прогледне“ и ще се оправи, призна мъжът й пред вестника. Двамата пътували по всички краища на страната, както и в чужбина, за да търсят спасение от болестта на певицата.

„Накрая отидох на преглед при един млад специалист тук в България, който ми каза, че проблемът ми не е само с очите, а е от друго естество. И добре, че все пак не е фатално късно да започна да се лекувам“, сподели Сашка Васева в едно от интервютата си.

Малко след това тя и съпругът й Христо Бакърджиев се ориентираха в ситуацията и потърсиха лечение за нея в чужбина.

„Сашка винаги е давала пари за благотворителност. И в някаква степен хората сега й отвръщат със същото. Дай Боже, нещата да се оправят за нея. Имаме надежда, аз също ще направя всичко, което е нужно, тя да оздравее“, каза още Христо Бакърджиев и отново даде истинската дарителска сметка за всички, които искат да помогнат.

Стискаме палци на певицата всичко да завърши добре!

Светльо Иванов за Сашка Васева: Беше напълно сляпа, когато я срещнах на улицата„Срещнах я на улицата случайно преди време. Напълно сляпа. От едната и страна я водеше синът и, от д…Oct 26 2021vijti.com


Източник: Днес.БГ

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!