Разказ на жена, загубила майка си заради ковид в болница, разтърси мрежата

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

На пореден случай с неадекватно отношение на служители в болница се натъкваме в историята на жена от Плевен, която е загубила майка си след часове размотаване в лечебно заведение в града. Починалата жена е имала множество заболявания, а близо 6 часа са минали, докато се реши какво да правят с нея.

Вижте целия ѝ разказ, публикуван във фейсбук групата „Забелязано в Плевен“:

Днес ще погребем мама!

Обръщам се към всички, които имат отношение към УМБАЛ ГЕОРГИ СТРАНСКИ ПЛЕВЕН!

Новият протокол на д-р Ботев за ковид: Без антибиотици, но задължително с витамин ДДобра храна, достатъчно течности, прием на витамин Д след изследване на нивата му и без антибиотици.…Oct 29 2021vijti.com


Приетите в спешен център с ковид стоят и чакат с часове за консултация с пулмолог – това е гаранция за сигурна смърт, а не за адекватно лекуване. 

Мама я държаха повече от 6 часа докато решат какво ще правят. Поискаха лекарствата и защото е с множество заболявания, брат ми ги занесе, те му казват – не вземете ги след като се настани в отделение ще ги занесете там.

Аз отивам след 30 минути и две госпожи си говорят и си се смеят-на стъклото пише „не чукай“, стоя и чакам, те само поглеждат към мен след 15 минути благоволи ха да ме попитат „кажи“ и аз попитах какво се случва?

Отговора е: в нали един дойде преди малко и ни даде лекарствата, сега се правят изследвания, да ама не – лекарствата не са там а са в нас. Там никой не знае за какво е! В 15часа се обаждам за информация казват чакаме пулмолог. А тя е там от 10 сутринта, обадете се след 18 часа да ви кажем къде е.

Звъня, вече е настанена в ковид отделение в кардиология. Лекарят който ни посрещна там само респект и уважение мога да изкажа за него, обясни ни ситуацията и състоянието – много са се борили и в интензивното на другия ден издъхва.

И от тук другият кошмар – изгубила се е личната карта някъде, разкарват брат ми из отделенията да я търси накрая го пращат да си я търси по линейките…. Без лична карта няма смъртен акт. Следва есграон, паспорт на служба и т.н

И не на последно място от РЗИ казаха, че ще я питат нея с кого е била контактна, а тя беше в интензивно тогава как ще говорят с нея.

Ужасена съм от всичко, в спешното беше пълно с болни, личните лекари не искат да те прегледат без тест – това беше – мама вече я няма, а може би имаше шанс ако имаше адекватна система, няма оправдания за това че няма пулмолог в спешен ковид център.

Дежурна лекарка от Ковид отделение се включи в тв ефир и смрази всички с информацията, която дадеИма подмладяване на хоспитализираните. Средната възраст е около 60 години. Те са по-болни, по-уязвим…Oct 27 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!