Не лягам вечер без скилидка чесън под възглавницата – 4 причини и вие да го направите:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Пак ли за чесъна – ще си кажете сигурно. Да, този ароматен зеленчук заслужава да говорим за него поне веднъж всеки ден, имайки предвид всички ползи от него.

Неведнъж учените са доказвали, че чесънът е страхотно растение и може би най-мощната „суперхрана“. Намалява кръвното, намалява холестерола, предотвратява дихателните инфекции и още много други.

Още от бабите ни знаем, че ако усещаме да се появава настинка, веднага да хапнем поне скилидка. И дори че е добре да го правим профилактично.

Но много хора също слагат чесън под възглавницата си, защото вярват, че така той има няколко полезни действия:

Д-р Емилова: Ракът не вирее в тялото, ако ядем чесън!Д-р Людмила Емилова е една от най-известните родни диетолози, която вече повече от двадесет години п…Sep 24 2021vijti.com

чесън под възглавницата

1. Помага при безсъние.

2. Отпушва ноздрите и така допълнително помага за лесно заспиване.

3. Отблъсква насекомите, защото е токсичен за повечето от тях.

4. Подкрепя имунната система.

Резултатите не са гарантирани, но слагането на чесън под възглавницата също е и стар народен обичай. Той се е прилагал за подобряване на качеството и дълбочината на съня, особено при хората, които имат проблем със заспиването.

В древността се е смятало, че по този начин може да се предпазите от лоши хора и зли духове, но днес се смята, че чесънът помага по-скоро на здравословното състояние заради високата концентрация на цинк.

глави чесън

Ако все пак сте скептично натроени към метода с възглавницата, опитайте тази традиционна рецепта за чесново мляко :

• 1 чаша мляко

• 1 скилидка чесън, счукан

• 1 чаена лъжичка мед

Рецепта:

Добавете скилидка счукан чесън към чаша мляко и загрейте сместа внимателно в тенджера. След като сместа къкри около три минути, свалете я от огъня и добавете лъжичка мед или на вкус. Изпийте я около половин час преди лягане, за да се насладите на неговите сънотворни ползи.

чесново мляко

Ползи от млякото с чесън :

1. Повишава либидото.

2. Подобрява съня.

3. Лекува депресия.

4. Повишава имунната система в сезона на грипове и вируси.

1 глава лук, 2 скилидки чесън и 5 лимона – никога не забравяйте тази РЕЦЕПТА! SOS при кашлица, възпалено гърло и за имунитет!Домашно чудо при кашлица , болни бронхи и имунитет – тази златна рецепта сме ви приготвили днес. Сам…Sep 17 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!