Официално: Разследват 15 сигнала за фалшиви сертификати за ваксинация

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

15 сигнала за фалшиви сертификати за ваксиниране срещу COVID-19 са получени в прокуратурата към 1 октомври. Това съобщи говорителката на главния прокурор Сийка Милева. Сигналите за поставени фиктивни ваксини са от 7 области. Най-много от тях са в София.

„При установяване на достатъчно данни за извършено престъпление, прокуратурата ще бъде безкомпромисна в търсенето на наказателна отговорност от извършителите. Част от сигналите са подадени от граждани до Министерството на здравеопазването и до регионални здравни инспекции в страната, а оттам са препратени до компетентните прокуратури.

Има сигнал, получен и от електронна медия. Сигналите за наличието на съмнения за поставени фиктивни ваксини са от седем области, като най-много са в столицата. По-голямата част са постъпили през септември“, заяви Сийка Милева, говорител на главния прокурор.

Припомняме, че за използване на фалшив сертификат и търговия с такива документи наказанието е до 2 години затвор.

Певецът Константин: Ако бях здравен министър, щях да поискам абсолютна ваксинацияПо думите му ресторантьорския бизнес е на издъхване „Ако бях министър на здравеопазването щях да по…Sep 12 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!