Най-добрата диета с кисело мляко, която успя да премахне цели 6 килограма от мен само за седмица

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Диетата с кисело мляко е лесна за изпълнение, тъй като не се налага да следвате прекалено стриктен режим по отношение на храненията, а просто следвате списъка приложен по-долу с позволените храни. Основното в диетата си остава киселото мляко, без което няма да постигнете желания резултат. Киселото мляко се нарежда сред идеалните продукти, които така или иначе присъстват на нашата трапеза. В случая трябва да му обърнем повече внимание и да подходим разумно с останалите продукти в диетата. Млякото е идеално както за закуска, и междинни закуски, така и за възстановяване на организма след тренировка. Освен това е много полезно. В порция кисело мляко се съдържат 300 мг калций, 10 грама протеини и незначително количество мазнини. Известно е, че прави имунната система силна и подпомага храносмилателния тракт, особено ако млякото е качество и съдържа стотици живи бактерии.

Приложение на диетата с кисело мляко
По време на диетата киселото мляко е основен продукт. Ядете колкото искате от него. По желание може да добавяте определени продукти:
1, 2 и 3 ден – Имате избор между варени картофи и ориз. Може да си позволите една чаша бяло вино.
4, 5 и 6 ден – По желание може да добавите пилешко чисто месо, без кожата, а към него зеленчуци.
7 ден – Към киселото мляко може да добавите само плодове. Най-добре ги консумирайте отделно. Забранени са бананите и гроздето, но може да си позволите чаша бяло вино.

Чай, приготвен от листа от смокиня или приемът им в сурово състояние имат свойството да понижават и опасните триглицериди, които влияят за образуване на лошия холестерол в кръвта. Голямото количество от тези мазнини води до риск от сърдечно-съдови заболявания, инсулт, инфаркт и нездравословно напълняване в областта на талията.

Отвара от листа от смокиня помагат също така при белодробни болести като бронхит, и астма.
Три смокинови листа се измиват хубаво и се варят в литър вода 15 минути. Киснат 2-3 часа, прецежда се и се приема вместо вода.

Още една рецепта със смокинови листа против астма, болни бъбреци и пикочна система
Три супени лъжици изсушени смокинови листа се поставят в термос и се запарват с половин литър вряла вода. Оставят се в термоса за 4-5 часа, след което запарката се прецежда. Пие се четири пъти дневно по половин чаша.

Рецепта от листа от смокиня при ентероколит, колит и дизентерия.
Една супена лъжица стрити изсушени смокинови листа се запарва с една чаша вряла вода. Престоява един час и трябва да се прецеди. Това количество запарка е за един ден и се изпива на два или три пъти в рамките на деня.

Силата на полезните листа от смокиня е толкова голяма, че се препоръчва да се приемат при болест на Бюргер, когато настъпва запушване на кръвоносните съдове.

Защо е полезно млякото?

Безспорно е, че млякото не може да бъде заменено от нито един друг хранителен продукт. То съдържа всички основни хранителни вещества – белтъци, захари, мазнини и витамини. Мастните киселини, съдържащи се в млякото, неутрализират свободните радикали и по този начин забавят процеса на стареене. 1 чаша прясно мляко набавя 1/3 от необходимата дневна доза витамин В2, В12, А, йод, магнезий и калций. Чрез млякото калцият се усвоява най-пълноценно.

Някои хора не могат да консумират съдържащите се в прясното мляко белтъчини и лактоза. За тях киселото мляко е чудесно решение. Млечно-киселите бактерии, използвани при производството на киселото мляко, изработват ферменти, превръщащи лактозата в млечна киселина, която се понася изключително добре. Количеството млечна захар в киселото мляко е по-малко, отколкото в прясното. При ниски стойности тя не оказва никакво отрицателно влияние върху стомашния тракт. Напротив, киселото мляко подобрява храносмилането и поддържа баланса на чревната микрофлуора. То неутрализира вредното влияние на антибиотиците върху организма като същевременно се явява природен антибиотик. Киселото мляко унищожава опасните бактерии стафилококи, стрептококи, тифусни пръчици.

Благодарение на съдържаща се в него бактерия Lactobacillus bulgaricus, киселото мляко укрепва имунната система. Lactobacillus bulgaricus спомага за бързото усвояване на млечния белтък – 91% на час. Бактерията потиска развитието на гнилостните бактерии и така намалява отделяните от тях токсини.

Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от народната медицина, се консултирайте със своя лекар!

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!