Паста от куркума за млада кожа без бръчки, тайната на лице без ботокс след 50

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Куркумата е азиатска подправка, известна с многото си ползи за здравето. Не напразно я наричат ​​още „златната подправка“. Настърган корен от куркума се използва активно в готвенето, в народната медицина и като багрило. Подправката се е доказала добре в козметологията. Можете да избършете кожата с инфузия от нея, а маската от куркума може да подмлади лицето ви.

Куркума и мед- пази от загуба на костна плътност, има противовъзпалитен ефект и укрепва имунитетаБаба ми винаги е страдала от болки в ставите Разбира се, лекарствата помагат, но не напълно. Преди м…Nov 2 2020vijti.com

Коренът има благоприятен ефект върху организма по една проста причина. Съдържа силен естествен антиоксидант – куркумин. Той е този, който ни помага да останем в добра форма и удължава младостта. Но повечето съвети за използването на това ценно лекарство практически отричат ​​ползите му. Нека да разберем как да използваме куркума, за да постигнем реални резултати.

Правилната маска с куркума

В повечето рецепти куркумата се препоръчва да се разтваря във вода. Вари се като чай, добавя се към сутрешна чаша вода или просто се смесва с мед. Така получавате водоразтворими витамини В6 и С, както и магнезий. Но основната стойност на подправката е в куркумина. И той е мастноразтворим.

Основните свойства на куркумин:

силен антиоксидант : когато попадне в тялото, той кара клетките да произвеждат антиоксидантни ензими, които унищожават свободните радикали;
естествен имуномодулатор : повишава устойчивостта на организма към различни заболявания;
противовъзпалително средство : бързо потиска различни възпалителни процеси, които се считат за една от причините за бързото стареене;
протектор за рак: блокира и убива ракови клетки, използвани за профилактика на рак на гърдата.

За да извлечете максимума от куркумата, най -добре я смесете с масла . Предлагаме ви рецепта за подмладяваща маска, която има всичко необходимо, за да осигурите дълготраен ефект.

Подмладяваща маска от куркума

Съставки

1 жълтък
1 ч.ч омекотено масло
0,5 ч.ч куркума
топла вода

Подготовка

Комбинирайте жълтъка с олиото и куркумата и разтривайте до гладкост.
Добавяйте вода постепенно (32-37 градуса), за да получите гъста консистенция на сметана.

Нанесете маската върху влажна, почистена кожа на лицето, шията и деколтето. Може да се сложи малко крем под очите, но не по -далеч от костта. Оставете маската за 20-30 минути, след това изплакнете с хладка вода.

Ефектът е забележим след първата употреба. Кожата изглежда по -свежа, фините бръчки изчезват, а дълбоките стават по -малки. Ако искате да получите бързо стягане на кожата , заменете водата със силен зелен чай, а жълтъка за 2-3 ч.ч. разбито яйце.

За да запазите ефекта за дълго време, проведете пълен курс. Нанасяйте маската на всеки 2-3 дни в продължение на месец. Ако желаете, повторете курса на всеки шест месеца. Винаги използвайте прясна маска, защото тя бързо губи свойствата си.

Не се тревожете, ако лицето ви пожълтее. В края на краищата имате естествено багрило в ръцете си . Ако това се случи, избършете кожата си с памучен тампон, напоен с кисело мляко, заквасена сметана или вода с лимонов сок. Не забравяйте да направите задължителния тест за алергия. И се опитайте да избягвате пряката слънчева светлина след процедурата. И споделете резултатите и впечатленията от маската в коментарите!

Проф. Мермерски: Джинджифил и куркума убиват COVID-19Преборих се с COVID-19 за броени дни. Помогна ми природният продукт във вид на спрей, който вече е п…Mar 28 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!