Без висене над тигана: Тези вкусни тиквички се правят сякаш сами

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Лятото е в разгара си и все още разполагате с време да се наслаждавате на вкусни ястия от пресни сезонни зеленчуци.

И тъй като един от любимите на всички българи са тиквичките, от jenata.blitz.bg ще ви зарадваме с една нова версия на класическата рецепта за приготвянето им.

Днес ще ви разкажем как бързо и лесно да си направите пържени тиквички по малко по-нетрадиционен начин.

Какво прави приготвянето на това просто ястие толкова уникално? Най-малкото фактът, че няма да се наложи да чистите цялата кухня от пръските олио, летящи от тигана във всички посоки. И да висите на котлона с часове!

Новите кюфтета от тиквички надминаха всичко, което съм яла досегаСигурен съм, че тук има много любители на тиквичките, пък и сега им е точно сезон. Аз самият съм еди…Aug 11 2021vijti.com

Всичко става бързо и лесно. А крайният резултат няма да ви разочарова.

Продукти:  

2-3 тиквички
100 гр. брашно
1 ч. лъжица сол подправки на вкус
4 суп. лъжици слънчогледово олио

Начин на приготвяне: 

Измийте добре тиквичките и ги подсушете с домашна хартия. След това ги нарежете на кръгчета с дебелина 0,5-1 см.

Вземете съд с плътно затварящ се капак и изсипете брашното в него. Добавете сол, любимите си подправки, разбъркайте всичко добре и поставете тиквичките вътре. След това покрийте с капака и разклатете добре няколко пъти, за да могат тиквичките да се покрият равномерно с брашно от всички страни.

Загрейте фурната до 230 градуса. Вземете подходяща тава и я застелете с хартия за печене. Намажете обилно пергамента със слънчогледово олио, а върху него наредете тиквичките плътно една до друга.

Печете 7 минути. След това извадете тавата, внимателно обърнете тиквичките с помощта на шпатула или вилица и върнете отново във фурната за още 5–7 минути.

Когато тиквичките се покрият с апетитна златиста коричка от двете страни, можете спокойно да ги извадите и да сервирате.

Ястието ще стане още по-привлекателно и вкусно, ако го поръсите с пресен копър и малко чесън. Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Тиквичките са най-вкусни на супичка: диетична, ароматна и засищаща, с минимум калории: Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500 kcal Приготвянето на тази …Aug 22 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!