Убит ли е и 30-годишният Александър Стоянов от „масовия сериен убиец“ в Бургас?

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Разследване на Флагман отвори „студено досие“, което напомня убийствата на Теодора Бахлова и Юмер Мехмед в Бургас.

Става въпрос за намерения преди 3 години прострелян млад търговец на коли Александър Стоянов.

Тогава случаят остана неразгадан, но като цяло версията клонеше към самоубийство. Дори бе съобщено за предсмъртно писмо. Дали обаче всичко е толкова ясно?

Сега стана ясно, че задържаният за убийствата на Бахлова и Юмер бизнесмен Станимир Рагевски и преди задържането му на 9 август вече е имал мярка за неотклонение по висящо дело в Районния съд на Бургас за документни престъпления. По-точно ставало въпрос за намерени у него два скъпи автомобила – „Нисан Мурано“ и „Инфинити“, за които е представил неистински документи пред Пътна полиция-КАТ.

Тялото на Теодора Бахлова стояло 3 месеца в киселинаВ продължениена 3 месеца тялото на изчезналата брокерка от Бургас Теодора Бахлова е престояло в бидо…Aug 28 2021vijti.com

Със същия „Нисан Мурано“ известно време из града се разхождаше съпругата му Елена.

Този канал за производство на фалшификати на скъпи луксозни коли извън ЕС. Като фалшификати имаме предвид документната им спецификация, съотнесена към откраднат у нас подобен автомобил.

Един от най-близките приятели на Сашо вече е обърнал внимание на криминалистите от ОД на МВР в Бургас да се върнат към случая от 2018 година и отново да се вгледат в папката дали колегите им от Второ РУ са си свършили докрай и както трябва задълженията.

Разследването срещу задържания в ареста на затвора масов убиец Станимир Рагевски и неговият приятел – готвачът Деян Дичев, за когото имаме данни, че вече е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 72 часа, продължава.

Дали Сашо не е сгафил нещо фатално по верига, свързана с изработката на т.нар. автомобили-близнаци схема, в която мозъкът, оказва се, е масовият убиец Станимир Рагевски?

За приятелския си кръг Сашо прави главоломна кариера от продажба на скъпи коли, но никой от обкръжението му не се е запитвал откъде ги взема и кои са контрагентите и партньорите му.

След т.нар.самоубийство някои от тях твърдяха пред Флагман.бг, че през последната година-две той си позволил разкош извън финансовите му възможности и започнал да взема заеми, които не можел да върне.

През това време, видно от фейсбук профилите на Сашо и приятелката му Галя, двамата обикалят света. На някои курорти са с яхта, живеят повече от охолно, наетият апартамент е с висок наем.

Когато пристига в Бургас момчето започва като магазинер в павлион за хранителни добавки. Има бърз и комбинативен ум, тренира редовно, има хъс да стане богат. Дори една от татуировките му говори за неговия порив. Върху китката на лявата си ръка той е татуирал „Стани богат или умри!“.

На 22 април 2018 година в апартамент на 3-ия етаж във вход „Б“ на блок 161 в ж.к.“Славейков“ в Бургас се веселят петима млади хора. Домакините Галя и Александър са поканили свои приятели, за да отпразнуват заедно рождения ден на един от гостите.

Около 21:30 часа Александър внезапно става от масата и казва, че се налага да си „вземе малко въздух навън“. Обстановката е приятна, не е изпито достатъчно голямо количество алкохол, за да се предположи, че домакинът и гостите са били под въздействието му.

Александър не се прибира дълго време. Не отговаря и на телефонните повиквания. След близо час изчакване гостите и половинката му Галя започват да го търсят наоколо.

Странните обстоятелства около последвалата смърт на младия мъж започват оттук нататък.

На това място Флагман.бг държи да уточни, че в този период ние проведохме самостоятелно разследване, позовавайки се на срещи с приятели на трагично загиналото момче, както и на полицаи.

Инцидентът, за който ще ви разкажем по-надолу, липсваше в официалната сводка на пресцентъра на ОД на МВР в Бургас, предназначена за медиите, тъй като очевидно е било преценено, че става дума за лична драма, а не престъпление.

След повече от час безплодно издирване на внезапно оттеглилия се от купона Александър приятелката му решава да надникне в подземието на жилищната кооперация, намираща се, впрочем, в непосредствена близост до Второ РУ Бургас.

Галя намира любимия си в локва кръв и започва неистово да крещи за помощ. Александър е откаран с огнестрелна рана в главата, с входно-изходно отверстие, куршумът е влязъл и излязъл от главата, но той все още диша. Настанен е в реанимация, в кома, на командно дишане, лекарите не дават особено голяма надежда за оцеляване.

Още при първия оглед на място полицаите се натъкват на следната странна картина: До тялото има боен пистолет 22-ри калибър, със заглушител и заличени номера, с един патрон в цевта и четири патрона в пълнителя и забележете…2 гилзи.

На това място всеки криминалист и експерт по оръжията трябва да си зададе няколко въпроса, преди да се затвори досието на Александър Стоянов с констатация – самоубийство.

Първо, никой от приятелите му не го е виждал с оръжие.

Нещо повече – никога не е показвал афинитет към оръжия.

Има и друго разминаване. Младият мъж е държал под наем апартамента на третия етаж една година преди инцидента, но не е имал ключ за гаража.

Осветлението на подземието е с фотоклетка. От свалените видеозаписи се вижда, че Сашо застава до една от колоните и пали цигара. След това движенията му спират и лампата угасва. Когато час по-късно Галя успява да влезе при него (неясно как, защото също няма ключ, б.а.), тя установява картината, която се преповтаря в протокола на полицията.

Излиза, че Александър се е самоубил в тъмното, но как е напипал пистолета и е сглобил заглушителя към него, без да се движи – остава неясно.

Още във https://www.flagman.bg/article/248442

Бял бор съхранил идеално частите от тялото на брокерката Теодора БахловаПотресаващи подробности се разкриват за убийството на брокерката Теодора Бахлова. В тясната пътечка …Aug 27 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!