НЕ ПОЛЗВАЙТЕ тоалетната хартия в хотела, ако краят ѝ е сгънат на триъгълник:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Новото руло тоалетна хартия в хотелската стая е признак на хигиена и на това, че стаята ви скоро е била освежена или основно почистена. А в някои хотели дори сгъват края на тоалетната хартия в различни форми, най-вече на триъгълник .

Всъщност тази традиция произхожда от Япония. Към днешна дата е разпространена не само в Азия, но и в някои страни в Европа.

тоалетна хартия триъгълник

Какво означава триъгълникът в края на рулото на тоалетната хартия ?

Японците са изключително гостоприемен народ. Те обичат да ласкаят гостите си с най-различни жестове. Триъгълната гънка в края на ролката тоалетна хартия означава поздрав за японците. Тя е знак, че сте добре дошли в дома им. Обикновено хартията се сгъва по този начин в тоалетни, разположени в офиси, ресторанти, барове и други обществени места.

В хотелите триъгълникът в края на тоалетната хартия има различно значение. Това е знак, че стаята скоро е била почистена. Но защо е по-добре да не използвате хартията в този случай?

тоалетна хартия оригами

Този израз на японско гостоприемство поражда някои съмнения относно хигиената. Съгласете се, че да сгънете края на хартията по този начин, трябва да държите рулото в ръцете си. В повечето случаи камериерките в хотелите носят ръкавици. Въпреки това със същите тези ръкавици те не само сгъват тоалетната хартия, но и почиства стаята и тоалетната. Малко вероятно е камериерката да смени ръкавиците си, преди да сгъне тоалетната хартия.

Ето защо е по-добре да не използвате тази хартия или поне да откъснете най-горния лист от нея преди употреба. За съжаление ситуацията не е по-различна с хавлиите, сгънати в различни фигури. Те определено радват туристите, но от хигиенна гледна точка, сгъването им по този начин не е препоръчително.

Цакат ни със скрити такси на морето: Хотелиерите не се отказаха да цакат туристите с всевъзможни таксиХотелиерите не се отказаха да цакат туристите с всевъзможни такси дори на фона на второ поредно труд…Jul 4 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!