НОВИ ИГРАЧИ: Кирил Петков и Асен Василев правят партия

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Протестните партии са в ъгъла. Те се радваха на чудесен живот, но той свърши. Пристига нов играч, който ще яде от тях и то много. За някои – толкова много, че няма да ги има“, смята социологът Андрей Райчев. По думите му този нов проект ще се оформи около служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, които се радват на изключително високо обществено одобрение.

Според Райчев поради тази причина е възможно при опитите за съставяне на кабинет с третия мандат партиите на протеста да направят компромис. „Всичко минава през опита на Корнелия Нинова, която трябва да построи отношения върху едно име. И всичко опира до това – ще намерят ли име за премиер, което да се окаже приемано, за да се спасят от политическото си бъдеще“, коментира Андрей Райчев пред Би Ти Ви.

Кирил Петков изуми с куп правописни грешки (СНИМКИ)Служебният икономически министър Кирил Петков благодари на своите фенове и поддръжници с множество п…Aug 25 2021vijti.com

Той допълни, че третият мандат вероятно ще отиде именно при БСП и Корнелия Нинова трябва да направи всичко възможно, за да състави кабинет.

Според Добромир Живков, социолог и управител на „Маркет Линкс“, този момент за БСП е стратегически. „За БСП е стратегически важно да се бори за кабинет. БСП не са във възходящ тренд и нови избори няма да са в тяхна услуга. Те ще положат максимални усилия, но ключът се крие във възможността за компромиси с „Има такъв народ“, каза Живков.

И Живков, и Райчев са категорични, че високо одобрение на служебния кабинет и неговата работа са в плюс за президента Румен Радев.

„Той отново влиза в кампания с висок обществен ресурс и това няма как да не изиграе роля. Ако не се случат драстични събития, малко или много победата на Радев е предизвестена“, смята Живков.

„За да паднеш, някой трябва да те бие. Трябва да е или отляво или отдясно. В тази ситуация всички десни ще гласуват за Радев, всички леви – също. Трябва центрист с неговата сила, за да го бие“, смята Райчев.

Жената на Кирил Петков върти сладкарница на пъпа на СофияЖената до служебния икономически министър е също популярна като него. Съпругата на Кирил Петков – Ли…Aug 23 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!