Пловдивчанин даде 489,99 лева в хипермаркет, след час си поиска парите обратно, удари на камък / СНИМКИ

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Бори ли се българският потребител за правата си, или се оставя да бъде преметнат? Нашите наблюдения сочат, че все повече хора го правят напоследък, което означава, че знаем добре правата си и че некоректните търговци нямат шанс.

Ето какво ни съобщи редовен читател.

„Искам да споделя моята сага със закупуването на бензинова самоходна косачка от марка Raider, модел RD GLM-08. Доскоро ползвах косачка модел RD GLM-04 на същата марка, но тъй като стартерът се развали и няма внос, се наложи да закупя нова такава. На 23.07.2021 г. я взех от магазин „Практикер“ в Пловдив за сумата 489,99 лв.

Половин час след това я заредих с бензин и масло, и при започване на косенето предното ляво колело падна. Завих го, при което стана невъзможно да се върти. При повторен опит да кося, освободих гайката леко, но то отново падна. За кратко време установих, че проблемът е в по-късата лява шпилка (разликата между лява и дясна беше 5 мм).

Шоково поскъпват таксите на „Еконт“Една от двете най-големи родни компании за куриерски услуги изненада неприятно стотиците си хиляди к…Jul 5 2021vijti.com

При завита гайка на дясното колело резбата на шпилката стърчи малко, докато лявата не излиза от гайката, както е видно от снимките. До час, след като беше закупена, се върнах в магазина с основанието, че е има фабричен дефект, който не позволява нормално използване на косачката за целта, за която съм я купил.

Направих рекламация и поисках възстановяване на сумата, но ми беше отказано под претекст, че оторизираният сервиз трябва да се произнесе дали проблемът може да се отстрани. На 27.07.2021 г. получих съобщение, че косачката е отремонтирана и отидох на място. Още с влизането, преди да съм видял косачката, ми беше подаден за разписване документ, че нямам претенции и съм удовлетворен от направения ремонт.

Не разписах документа, а пожелах да видя какво са направили. Всъщност ремонтът се състоеше в премахване на една шайба на лявото колело, слагане на три по-малки на резбата и запълване на гайката със силикон, което по никакъв начин не решава проблема с падане на колелото. За повече яснота прилагам снимки. Отново не ми е върната сумата и се наложи да пиша нова рекламация.




Очаквам развитие в близките дни и ще Ви държа в течение. Бъдете живи и здрави“.

Междувременно нашият читател ни информира, че е подал сигнал и до Комисията за защита на потребителите, откъдето също очаква действия..

Пациенти в ужас: Животоподдържащо лекарство поскъпва тройноЛечението на хиляди пациенти у нас е под въпрос заради тройно поскъпване на животоподдържащ медикаме…May 17 2021vijti.com


Източник: plovdiv24

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!