Тираджии направиха „турски ластик“ на шофьор, едва оцеля!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Шофьор, който е бил на косъм от смъртта, шокира с разказа си за премеждието му с група камиони на Подбалканския път.

Той описа номер от водачи, наричан „турски ластик“. Накратко – това е група камиони, която се движи умишлено бавно и с разстояние помежду им. Когато обаче тръгнете да изпреварвате, те се приближават един към друг и увеличват скоростта на колоната. Така или се връщаш зад голямата колона, или челен удар или се молиш да се разминеш с насрещно движещия се автомобил.

Граничари конфискуват храната на тираджии Британски тираджии се сблъскаха с последиците от напускането на Европейския съюз. Това стана ясно …Jan 13 2021vijti.com

По думите на шофьора това е само с цел забавление на международни водачи на тирове. Той пише поста си с цел да предпази други шофьори и да благодари на този, който му е помогнал.

Вижте целия му разказ:

„Преди години, между шофьорите на Тирове, беше супер забавление на пътя за разнообразие да правят „Турски ластик“. Може би има и други наименования които аз не знам, но днес се оказа, че има още такива чуждестранни шофьори, който се забавляват по този начин и разнообразяват скучният шофьорски живот, със това да застрашават живота на останалите участници в движението. Ето и какво се случи с мен днес (27.06. 21 г.):


Около 13:00 часа, при движение в посока Бургас към Казанлък, на „Подбалканският път“ на около 5 километра източно от Сливен е „Лота“ който свързва АМ „Тракия“ със Подбалканския път“. Сега този път се използва страшно много, за да се избегне задръстването при село Ракитница. Има добра видимост на самият „Лот“, но ми направи впечатление слизането от „Лота“ посока Сливен, на 4 ( четири) камиона с чуждестранна регистрация. Без да се съобразяват с движението, на дистанция един от друг около 50 см до метър, в стройна „гъсеница“ камионите се престроиха на „Подбалканския път“, затапвяйки движението на колите идващи по пътя.

Образува се колона от около 6-7 автомобила, които буквално спряха за да влязат камионите, които нарочно правеха достатъчно голям завой, за да може и следващият да влезе плътно и да не разкъсат „гъсеницата“. „Шоуто“ обаче предстоеше.

За всички незапознати, след въпросния „Лот“ пътят става равен и до „Детелина“ Сливен има доста добра видимост. „Гъсеницата“ от камиони започна да се движи с около 50 -55 километра в час. Направи ми впечатление, че при изпреварване, четирите камиона се доближаваха един до друг така, че да не можеш разкъсаш стройния им ред, но си помислих, че го правят от безопасност за самите себе си. Но не е така.

Дойде и моят ред да изпреваря, с чудесна видимост, и със около 90 километра започнах изпреварване. Още със моят ляв мигач за изпреварване, камионите започнаха да се доближават един към друг и да ускоряват скоростта си. Явно беше правено десетки пъти. В този момент, от малкото фирмички преди „Детелина Сливен“ излезе кола, която си караше в дясно по правилник, в платното което и аз изпреварвах. Имах достатъчно време да изпреваря камионите, когато…….те ускориха и първият от тях, леко зави към мен. Видях, че няма да мога да го изпреваря, но нямаше и място за влизане между камионите, защото бяха много плътно един към друг. Примигнах със фарове на колата отсреща и човека намали и зави плътно в дясно, така с „ТРОЙНО“ се разминахме.

Поглеждайки в огледалото видях, че шофьорът на камиона снима всичко това, първо на лявото си огледало за задно виждане а после подаде камерата на вторият шофьор до него и неистово започнаха да се смеят и да снимат обяснявайки нещо.

Пристигайки и разпитвайки разбрах, че имало специален чуждестранен (турски) форум на шофьорите, в който се пускали такива клипчета, с предизвикани катастрофи или нещо подобно.

Искам да Ви помоля да внимавате при изпреварване на такива камиони и……

Пич, който и да си , От Сливен или не, ако четеш това-БЛАГОДАРЯ ТИ, ЧЕ ЗАВИ, ЗА ДА МОГА ДА МИНА. Обади се за да се отблагодаря подобаващо.“, разказва Wear Ochiar.

Наш тираджия разби мрежата с тази Снимка от ФранцияБългарски тираджия публикува снимка от пътуването си във Франция и взриви мрежата. Само за часове по…Jul 28 2020vijti.com


Източник: glasnews

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!