Кошмар: Братът на починалата родилка си отишъл на 20 години

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

На 20 години е загубила брат си издъхналата вчера 29-годишна родилка в болницата в Благоевград. Това се е случило преди години. Евгения се е простила и с майка си и баща си. Жената от кочериновското с. Бураново, постъпила в АГ-отделението на клиниката в сряда за планирано второ раждане. Когато са й поставяли упойката, е издъхнала. Всичко е станало за 5-6 минути и още няма обяснение каква е причината. Лекарите не са успели да направят операция и да спасят бебето.

Съпругът на починалата родилка в Благоевград с първи думи след трагедията (Снимки): Една трагедия разтърси преди броени дни цяла България – млада родилка почина по време на секцио, из…Jun 20 2021vijti.com

Аутопсията не е установила причината за смъртта, но са взети проби за хистологични изследвания. Допуска се, че е възможно да е получила остра алергична реакция. Евгения К. е била планирана за раждане със секцио, защото и първото й дете, което е на 3 г., е родено по този начин.

Младата майка не е имала проблеми по време на бременността. Преди 3 месеца е била заразена с коронавирус, но се е възстановила бързо и е била изписана след болнично лечение.

„Винаги правим изследване на пациенти, които са алергични, но такива пациенти ги откриваме при разпит при приемането, при консултацията с анестезиолог и разбира се, възможно е да бъде и алергична реакция, която няма как да предвидим преди това“, коментира директорът на болницата д-р Огнян Митев.

Оказа се, че няма практика, преди поставяне на пълна упойка, задължително да се правят тестове за евентуална алергия на всички пациенти. Ако човек не знае, че има непоносимост към някакъв медикамент, за да предупреди преди това медиците, има риск да развие остра реакция.

Починалата родилка е работила като шивачка, а мъжът й преди години е бил полицай. Преди 12 г. е починал брат й Ники, който тогава е бил само на 20 г. Техни познати казват, че смъртта му е била мистериозна, намерили го мъртъв вкъщи и така и не се разбрало каква е причината. След това починала майка й, а преди няколко години и баща й. „Много възпитано семейство бяха. Разбрахме от медиите, че е починала. До последно я виждахме в блока. Не само много красива, но и учтива, кротка жена. Още не можем да повярваме, че я няма“, разказаха съседи в блока й в кв. „Еленово“.

Окръжна прокуратура-Благоевград се самосезира по медийни публикации и започна предварителна проверка за причините за смъртта на младата жена.

Низ от трагедии следвали живота на починалата родилка в БлагоевградNo ExcerptJun 19 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!