Поливайте с това цветята си и у вас ще стане ботаническа градина

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Дори нещо привидно примитивно като варенето на яйца  може да бъде в страхотна полза за вашата градинка вкъщи.

Лабораторните техници от Университета в Бирмингам, отдел по медицински науки, са проучили внимателно химичните реакции, които протичат по време на подготовката на яйцата. Експертите заключиха: водата не трябва да се излива след варенето на яйцата !

Преди да почине тя заръча на съпруга си да полива цветята в банята: 5 години по-късно той откри голямата тайнаТази история е пленителна и спираща дъха и ще ви накара да се замислите за силата на любовта и това …Mar 26 2019vijti.com

Свойства на водата след варене на яйца

Черупките на яйцата са 90% калциев карбонат . Съдържа още 27 елемента, включително фосфор, флуор, мед, силиций, цинк. При варене на яйца водата се насища с калциеви йони и други микроелементи.

Калциевите йони са толкова незначителни, че лесно могат да влязат и да напуснат органичната клетка. С появата си те предизвикват химични реакции в клетката със синтеза на хранителни вещества.

Това свойство на водата след варене на яйца е особено ценно за производителите на цветя. В хода на наблюденията химиците са установили, че такава вода увеличава скоростта, с която растенията получават зелена маса 10 пъти! Разсадът е по-устойчив на вредители и болести.

В допълнение към прякото стимулиране на растежа на растенията , водата след варенето на яйцата помага да се поддържа киселинността на почвата в диапазона от 5,5–6,5 рН . Това е важно, тъй като неутралната среда осигурява на растенията оптимални условия за усвояване на хранителните вещества.

Как се използва вода след варене на яйца

След като приготвите яйцата, изсипете бульона в отделен съд и веднага напълнете яйцата с ледена вода, за да улесните отделянето на черупката. Охладете яйчния бульон и използвайте за поливане и пръскане на стайни растения през деня.

Растенията с дефицит на калций се забелязват лесно : листа със сухи връхчета и кафяви петна. Издънките растат бавно с малки листа.

Яйцата са буквално продукт без отпадъци. Черупките са естествен източник на калций и ефективно и иновативно лекарство за алергии . Но мембраните на яйчната черупка са помощник при лечението на ставни заболявания.

10 трика, с които цветята вкъщи ще растат и цъфтят целогодишноТайната на красивата домашна цветна градина е проста: растенията трябва да бъдат добре нахранени, в …Jul 14 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!